torsdag 31 januari 2019

Första vacka dan

Det bara susar till så har det gått en månad. När vi går in i februari startar också den verkliga skotersäsongen när fler än de värsta skoterdårarna vågar sig ut i det vita.
Vintern och skoterföret har annars artat sig riktigt bra med en lagom mix av snö och kyla. Snömätaren var ner på drygt 35 centimeter när det var som värst men sen har det avancerat så att snödjupet ligger runt halvmetern, och där verkar det som att det är en gräns för när det snöar fem centimeter så sjunker det ihop lika mycket. Följden av det blir ett alldeles perfekt före i stort sett överallt.
Det har varit riktigt fina dagar mellan snöandet, ett par sådana dagar lyckades vi pricka in samma helg som Tornet öppnade, alltså i slutet av vecka 3.
Delar av nästa generation skoterdårar var hemma så naturligtvis var vi på plats vid premiären och som vanligt gjorde vi en sväng både före och efter. Ryktet om säsongspremiären hade spridit sig bra så det var rejält med folk och skotrar på parkeringen när vi anlände.
Dagen efter blev det också en liten tur, denna dag siktade vi på Kyrkkilen för att så småningom hamna på bortsidan av Pån där det riggades för korvgrillning och dyligt. Ett perfekt ställe där det faktiskt kändes som att solen värmde som vore det mitten av mars. Första vackra dan .......?

Förra helgen var det norskhelg och då kördes delar av samma koncept fast åt andra hållet. Dessvärre hade vi lite otur med väglaget då en av skogsvägarna var nyplogad. Men sådana gånger är det bara att bita ihop fast det känns som att det förbrukas styrstål och skidor för en förmögenhet.

Den här veckan är det tio år sedan vi gjorde en skotertripp till Duved så nu
känns det som att det är dags för en uppföljare.

Planeringen den gången var att åka upp på fredagen, köra runt lite där på lördagen för att sen åka hem på söndag. Det blev inte riktigt så. Det var o-bra väder ganska tidigt och från Tossåsen blev det inte bättre. När vi anlände till Dörrsjön var det helt mjölkvitt med noll meter sikt och man hade inte hunnit ruskmarkera leden över sjön så där fick vi köra med GPS för att överhuvud taget hitta uppfarten på andra sidan sjön.
Lördag och söndag blåste det så hårt att vi fick överge planeringen, åka hem per bil men återkom fredagen därpå till det mest fantastiska väder med gnistrande sol hela dagen. Inte för att det behövdes, denna vackra dag, men då var leden över Dörrsjön markerad, det hade blivit februari och då ska de statliga fjällederna vara på plats.

Uppföljare som sagt, det behöver inte vara samma mål men en rejäl långtur skulle sitta fint


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Borgafjäll

Vinterns ojämna snötjocklek har fått skoterdårarna att drömma om massor av snö mellan marken och skotern. Drömmarna har kommit och gått men ...