söndag 16 mars 2014

Inget ont som inte ....

Det milda vädrets omilda framfart med snön har nästan snuvat oss på bästa årstiden och fritidsaktiviteten.
Förra helgen tvingades vi avstå ett besök vid skoterträffen i Galåbodarna för första gången på mången god dag. Nu tycks det som att dom hade det ganska bra utan oss men jag hade gärna dragit iväg de sju-åtta milen om man haft lite koll på föret/väglaget i de kritiska delarna.
I stället kunde man ägna sig åt en del fritt valt arbete på ranchen med en liten avstickare till Sjöändtjärnen för lunchpaus med efterföljande kringgående manöver för att inte ta kortaste vägen hem.

Ett tag såg det ut som att skoteråkningen var över för denna säsongen så det passade bra att till den här helgen planera in lite ideellt arbete vid Sjöändtjärnskojan. Inget ont som inte har nåt gott med sig, alltså.
Det mest akuta var taket som stormen Ivar lyfte bort och lade snyggt och prydligt en bit från huset.

Med en ganska måttlig marknadsföring anordnades en aktivitetsdag med möjlighet för alla att få sig en hamburgare vare sig man deltog i arbetet eller var åskådare/besökare.

En bra stund före utsatt tid var det full fart med en fullständig make-over av eldstaden och snart var takjobbarna på plats liksom matansvariga och övrig stödpersonal. Glädjande nog kom det även en och annan matgäst utifrån.
Visst blåste det en aning men solen sken så det var ett alldeles perfekt arbetsväder.
Det blev en lyckad dag, om ni frågar mej, med bra resultat, till exempel eldplatsen som sett bedrövlig ut i flera år.  Och taket får vi hoppas klarar framtida stormar, liksom dasset som står mer upprätt nu.
Städat och fint blev det både i vedbod och ute på "gården".
Alldeles slut på skoterföret är det inte, under natten mot söndagen var det ca 12 grader kallt så det tinar i alla fall inte och det utlovas påfyllning på underlaget så än är inte hoppet ute för vårvintern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trettondagstö

Såg ett uttalande av nån meteorolog som menade att det inte var så ovanligt att det blev mildväder runt nyår. Vadå "inte ovanligt&qu...