lördag 23 november 2013

Klart

2013-11-23
Klart och kallt har det varit några dagar nu, precis vad som behövs för att få det rätta underlaget inför det som komma skall.
Förra helgens vindar bröt upp isen som vi hade i viken så det blev till att börja om för Bore. I dag kunde konstateras att viken frusit till ordentligt med en perfekt skridskois längre ut på sjön, inne vid land syntes rester av den gamla isen, kanske inte så bra för den som är sugen på skridskoåkning.

Den här helgen brukar vara riktmärke för när man ska susa över till andra sidan med skoter. Nu är det så sorgligt att när snön fattas saknas också motivationen att köra ut skotrarna.
Men lite förberedelse har det blivit, med betoning på lite.

Nästa helg har Skoterdårarnas förening sammanträde en bit söderut, skulle bli väldigt förvånad om det åks snöskoter där. Det blir alltså till att satsa på andra advent, för övrigt den helg som man vissa år kunnat köra skoter halv-vägs till Svenstavik. Och varför inte, om det vräker ner ordentligt ett par veckor så är allt möjligt.

Lillsjön
Ska man vara riktigt ärlig är det ingen brådska med snön, bättre då att isarna får växa sig starka och tjälen gå ner en bit i marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trettondagstö

Såg ett uttalande av nån meteorolog som menade att det inte var så ovanligt att det blev mildväder runt nyår. Vadå "inte ovanligt&qu...