söndag 25 april 2010

Skoterns dag

Lördagen började med en liten dos skoteråkning, jag parkerade om skotrarna i samband med en kortare tur till Näkten. Det är sorgligt att det ska vara så bra före på sjön när det är så slut på land. Men så mycket snö som det är under skotern nu har det nog inte varit sedan vi försökte ta oss från Lövdalen till Tossåsen. Det var ju i början av februari då vi tvingades vända vid Lill-Lövsjön.

När skoterdårarnas förening var fulltalig drog vi iväg på skoterdag till Klövsjö, vi fick även sällskap av en skoterlösing från byns affärskvarter. Däremot kunde inte vår meste skoterlösing från bussgatan följa med.

Skoterhandlaren i Klövsjö har lokalerna i en del av byn som man inte besöker så ofta men när det drar ihop sig till Lynx  Road Show 2011 då lär man navigera sig dit.
Mycke´ godis blir det på ett ställe och många drömmar att drömma likaså. Om bara fruns hästar kutar som dom ska så fixar det här sig elegant.


Man hade ställt upp flera intressanta nyheter och en del som var bara lite finputsade. Inom mitt intresseområde var det, förutom Xtrim 600, 49 Ranger som verkade intressant. Lynx har även satsat på maskiner med både lång och bred matta, utan att veta känns det som att det blir för mycket av det goda även om det sägs att Commander-modellen är smidig trots sin 500-matta.
Nåväl, det mesta är ju bara drömmar men det kändes betydligt lättare att drömma i strålande sol än under den vanliga Skoterns dag som infaller i slutet av oktober. Enda fördelen med oktobervarianten torde vara att det då brukar finnas hamburgare. Men en kopp kaffe å kaka snikade vi till oss, i alla fall.


På hemväg besiktade vi skidbackarna som låg och solade sig helt tomma på folk. Sorgligt med så mycket snö och ingen som åker på den. Skotervisningen var alltså i helt fel ände av byn. Tänk att få dra uppför skidbackarna med skoter.
Det blev även utrymme för lite Geocaching, nu växlar skoterdårarna alltmer över till Strulkusen och hans vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inställt

För första gången på många år är man ledig på långfredag. Normalt brukar det vara pimpeltävling här i byn denna dag och i de fall tävlingen ...