måndag 10 april 2023

Återvänder

 Nu är det snart ett år sedan jag besökte den här sidan. Då var det för att göra en liten sammanfattning av DEN säsongen men av någon anledning, som jag inte minns nu, blev det stopp mitt i en analys av en Näktentur.

För att inte helt lägga ner skriverierna återvänder jag, denna gång för att sammanfatta säsongen 2022-23. I den mån jag minns.

Eftersom det är närminnet som oftast sviker är det väl bäst att börja med den gångna helgen, påsken.

Idag, annandag påsk, är det första flurversdagen sen vem minns när?

Soligt och fint har det varit, denna helg, med bara korta förflyttningar med skoter till olika lunchsammankomster ute i det fria.

För att börja från början och med reservation för minnesluckor så var det en trög inledning på skotersäsongen då det dröjde till andra halvan av december innan snö och kyla var på plats. Naturligtvis blev det fel ordning på snö och kyla med lite osäkra isar som följd. Det är ofta mycket röjningsjobb på grund av pilbågar över den tänkta vägen, i år känns det som det varit extra många pilbågar. Jobbet för den lokala skoterklubben blev ännu jobbigare då stora mängder vatten pressades upp av snötyngden och hamnade på fel sida av isen. Som om inte det var nog, så hotade snön att försvinna i en värmebölja och man var inställd på att det skulle bli ännu en skitvinter.

Men så i slutet av januari hade vi både snö och kyla i hyfsad omfattning, visserligen lite skarpa kanter där det varit snöslask men helt okej. Under februari laddade vädret med lagom doser snö så att marsmånaden fick alla förutsättningar att bli den bästa på många år, något som höll i sig ända till idag, annandag påsk, alltså.

Vid årets irrfärder har vi haft nöjet att ha sällskap av lite nya skoterdårar, skoj med lite variation. Ett besöksmål som vi hann bocka av var Åsarna skicenter som någon vecka senare ödelades i en brand. Sorgligt, för det brukar vara ett "lagom" mål för ett mål mat. Kojbyn, före Rätan om man som vi kommer från Åsarnahållet, har haft öppet vissa dagar i veckan och vi passade på att stilla hungern där, också ett lagom mål. Och maten blir ordentligt nerskakad om man väljer att fortsätta mot Rätan och Turingen, typisk puckelpist!

För första gången på flera år besöktes skoterträffen i Galåbuan dit vi var medföljande till ett gäng från grannbyn Bingsta.

Annars har det mesta varit sig likt - Tornet, Turingen och Taska för att nämna några. VM i Taska-körning avgörs som vanligt under Norgeveckan. Ingen vann. 

En halv Näkten-runt-tur blev det också när vi besökte Ytterön för en fikapaus.

Till Långholmen i Storsjön tog vi oss via en känd kulturled från Sörvikkran till Vikbäcken, där hittade vi inte någon bra utfart på sjön då vi inte ville bryta mot uppsatta förbudsskyltar, men det ordnade sig det också, till slut.

I en protokollsanteckning meddelas att det skett en uppgradering i maskinparken när en närstående skoterdåre pensionerat Ski-Doo´n och skaffat en 2023 Lynx Ranger 49 ST. Enligt uppgift är "allting rätt" på den skotermodellen.

Till protokollet ska även noteras att den lokala skoterklubben nu fått möjlighet att köpa en "klubbskoter" (Lynx Commander 900 ACE) och en ny ledsladd (Snowmover 506 med platta istf rulle) ett riktigt lyft för den viktiga verksamheten!

Så följer en osorterad bildkavalkad från säsongens utflykter mm, håll till godo!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Afton!

 En sån rivstart det blev på vintern, nästan en hel vinter avklarad på två månader!  Visst har det hänt att vi fått en snöig avslutning på å...