fredag 19 april 2019

Långfredag 2019

I mars var det 10 år sedan dessa skriverier började. I ett försök till avvänjning har tanken varit att låta bloggen gå in i ett, ännu mer, dvalliknande tillstånd. Men så spritter det till och det känns som att något livstecken bör man åstadkomma, om inte annat som en säsongsavrundning.
 Mars blev väl ungefär som tidigare år med olika väderrelaterade prövningar i form av tö och efterföljande ishalka uppblandat med ett par rejäla snöfall som räddade vintern ända till påsk, som sig bör.
I år hade jag riktigt sportlov med lilldrängen och då blev det, hör och häpna, inte bara skoteråkning utan också skidåkning och snögrottsgrävning mm.
Men naturligtvis blev det skoteråkning också, ofta i invanda trakter med resan till Vargen som längst. Jaa, dit var förstås inte barnbarnet med utan det var det gamla gänget, med betoning på gamla.

Som möjligen den skarpögde iakttagaren noterat så blev det en uppgradering i maskinparken i februari. Detta efter ett infall att få prova nåt nytt. Jag märkte ganska snart att jag fått mer skoter än den gamla kroppen klarade av så efter några veckors testkörning bytte jag in den mot något mer invant och beprövat. Tack vare bra bemötande från skoterhandlaren hos Oktan blev det en smidig procedur att bli av med den Lynx Ranger 49 PRO jag inte trivdes med riktigt, och få en uppgraderad Ski-Doo Expedition som är ganska lika som den jag provat i drygt tusen mil.
Nu känns det bättre att ha ny-skoter och t.o.m. hustrun har följt med på små utflykter i omgivningarna, den nya maskinen har lättmonterade arm- och ryggstöd, en lösning som gör den till mer som en familjeskoter.
April har bjudit på några fantastiska dagar som mest har ägnats till crusing på Näkten med strandhugg både här och där.
Det har dessutom skapats ett nytt utflyktsmål uppe på Strulberget, destinationen är bara i uppbyggnadsskedet än men utsikten är på plats redan från början.



Årets långfredags-pimpel blev inställd, alltid samma tveksamhet om hur vädret ska utvecklas, med facit vet man nu att det skulle funka med tävling idag men planeringen måste ju ha lite framförhållning och för ett par veckor sedan såg det inte så lovande ut. När sen beslutet var fattat slog vädret om, typiskt.

1 kommentar:

  1. Jag hoppas att du fortsätter att skriva. Trevlig och spännande läsning!

    SvaraRadera

Afton!

 En sån rivstart det blev på vintern, nästan en hel vinter avklarad på två månader!  Visst har det hänt att vi fått en snöig avslutning på å...