söndag 8 mars 2015

Skoterträff

Självklart går det åt pipsvängen om man är för kaxig. Jag hade en stark förhoppning att resan till Galåbuan skulle bli av men i höjd med fredag så började det, även för mej, stå klart att det skulle bli dåligt väglag åt det hållet.
Vi skulle få ressällskap av Finnsvedsavdelningen och eftersom det i stort sett bara är hälften så långt till Rätan som till Västra Galåbuan kändes det som ett lätt val särskilt när man tittade ut på lördagsmorgonen.
Vädret var alltså inte så kul när vi tuffade iväg ner mot kraftledningen som snabbt förde oss till Handsjöbyn, föret var det inget fel på och tidvis tittade faktiskt solen fram, men tokblåste gjorde det.
Från Handsjön ansluter man till S1:an, skoterleden mellan Turingen och Rätan, och det var en behaglig resa med Mullbergets vindkraftpark framför oss och då förstod vi varför det blåste så, alla verken var igång.
Efter bensträckare vid Mullbergstjärn så kom vi snabbt ner till Rätan och där hade det varma vädret jobbat hårt med sjöisen, riktigt blött det.
Väl framme vid eventplatsen var vi bland de första skotrarna och bland de fotvandrande besökarna var det heller ingen trängsel precis.
Nåväl, vi fick oss varsin hamburgare och lite kallprat och det var i stort sett det enda som behövdes för oss.
Det fanns några alternativa vägval med det gemensamma att vi skulle norrut och så fick det bli.
Längs Rätanssjöns västra strand fanns bra med snö så det gick fint att ta sig upp till norra änden utan att skvätta ner sig alltför mycket.
Vi blev glatt överraskade av det fina väglaget, det var inte många meter man behövde köra utan snö under skotern. Strax nedanför Åsarna hittades dessutom en helt orörd grusgrop som de mest  lekfulla måste busa i en stund.
Det fina föret höll i sig även längs Hålens strand, men ett försök att fika vid Östansjöbadet misslyckades på grund av den hårda vinden.
I stället susade vi upp till Stor-Backsjön där vi hittade lä i en lämpligt placerad stuga.
Ja, sen var det bara slutspurten kvar och efter ytterligare kallprat vid Sjöändtjärn avslutades dagens sammanträde. Pessimisterna antydde nåt om -"sista resan....." men det förstod jag inte riktigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla årstider

Årets februarimånad har varit en sammanfattning alla möjliga årstider. Puderföre i härligt solsken och sommarvärme som en vanlig midsommar i...