torsdag 23 oktober 2014

Avrustning

Almanackan säger att skotersäsongen närmar sig. Vi har fått dras med en närmast olidlig värme hela hösten och sånt kan aldrig vara nyttigt för att ge vintern en bra start. Visserligen börjar flingorna öka på prognosmakarnas kartor och det är väl bra, det kyler ner om inte annat, för trots ett optimistiskt sinnelag så får man nog inse att det kommer att behövas kyla innan man kan hoppas på nåt bestående snötäcke. Huvudregeln är dock, som alltid, låt det snöa!


Senaste tiden har ägnats åt en del avrustning. Säsongsstart innebär ofta avrostning men nu är det alltså rusta av.
Det som för några år sedan verkade helt omöjligt håller nu på att bli verklighet. Att köpa en helt ny skoter var något som bara skulle vara aktuellt en gång i livet, lika fullt är det på väg att hända igen.
Inför en sån här skilsmässa är det del prylar man vill behålla, dels för att det är så personberoende vilka grejer som nån annan över huvud taget vill ha, dels kan det ju vara så att de passar på nyförvärvet.
Det handlar bland annat om dragkrok, strömförsörjning och hållare till ett par GPS-manicker(!) och en batteridriven termometer med klocka, eller väderstation som någon lite retfullt sa då den var ny.
Grejer som det tagit åtskilliga timmar att få på plats, nu åkte dom av på en liten stund men samtidigt vill man inte lämna iväg en maskin med avklippta kablar och trista märken efter skruvhål och annat. Och jag tror att det mesta blev som det var när maskinen var ny för fyra år sedan. Rackarns vad tiden går är väl en reflektion man kan göra i sammanhanget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Första vacka dan

Det bara susar till så har det gått en månad. När vi går in i februari startar också den verkliga skotersäsongen när fler än de värsta skote...