söndag 20 mars 2011

Hemmaplan

Det sägs att man turistar för lite på hemmaplan. Så kan det vara men ibland blir det en sväng i närområdet, och man hittar alltid nåt nytt. Brodern har haft en studieledig student hemma och då finns det vissa saker som bara måste göras, tex att besöka hamburgertornet. Som vanligt gäller det att göra en lagom kringgående rörelse för att inte komma fram för tidigt.
Kyrkkilen är en plats mitt ute i ingenstans som vi brukar passera någon gång vart annat år på sin höjd men i lördags blev det ett delmål. Den gamla bosättningen rustas upp och räddas från att förfalla, ska bli intressant att se hur det blir när det är färdigt.
Sedan gick färden över mot Pån och Bodsjön ner mot Våle, en by som man sällan besöker annars eftersom vägen bara snuddar i utkanten på byn.
Vi hittade anslutningen till leden från Bräcke/Hunge och sedan var det raka spåret till Kälabergstornet. Tokmycke´ folk fast vi var något efter den ordinarie lunchtiden.

Efter att ha räddat oss från hungersnöden så drog vi en sväng mot Abborrnäset, Kroksjönäset och Örasjön.
Sen när man var hemma hade vi ritat en nära nio mil stor åtta på kartan.
Dessutom upptäckte jag att kamerainställningen blivit fel så bilderna blev sämre än vanligt   :-(

Under söndagen blev det en ensam solskenstur till Buan, detta paradis på jorden som även det måste besökas några gånger per år särskilt en sån finvädersdag som i dag.

Å nu var kameran riktigt inställd men inte blev bilderna bättre för det, kan det bero på motivet ....?

3 kommentarer:

  1. Tror du holder kameraet feil vei, prøv å snu.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag försökte vrida kameran 360 grader men det blev samma resultat ..... fattar inte ...??

    SvaraRadera
  3. Vilket snyggt kort det undre skulle ha varit, om inte skotern stått där.
    S.A

    SvaraRadera

Afton!

 En sån rivstart det blev på vintern, nästan en hel vinter avklarad på två månader!  Visst har det hänt att vi fått en snöig avslutning på å...