söndag 9 januari 2011

Snöläget

Så fort snöandet upphört under förmiddagen tyckte jag att det var dags för årets första uppdatering av snöläget. De tidiga prognoserna idag sa att det kanske inte kommer nån snö förrän i mitten av veckan, men nu verkar det som att spåmännen hittat några flingor som kan singla ner redan i morron. Vi får väl se hur det blir med det, jag har i alla fall bara möjlighet att uppdatera snödjupsläget på helgerna och det kan väl vara en lämplig målsättning.
En annan mälsättning som hänger ihop med den första är att snödjupet skall uppdateras hyfsat frekvent även på väderhemsidan (www.gillhov.se)  Det mest tragiska med den sidan är att den bara fungerar i webbläsaren Internet Explorer.

Som synes så är det nu nära 60 cm snö på mätplatserna och enligt nån statestikgubbe i närheten har det snöat ca 1 meter i vinter. Det innebär att snön börjar bli ganska kompakt, något som alla som gett sig i kast med takskottningsproblematiken lär ha upptäckt.

Men ojj, nu blev det inget skoterprat här men det kan väl sägas att när snön gått ihop så pass mycket då har det också blivit bättre skoterföre, men det trodde jag att ni förstod att jag menade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tre veckor senare

I dag är det tre veckor efter Gillhovspimpeln och eftersom den ägde rum på långfredagen kan man väl säga att det nu är tre veckor efter påsk...