fredag 29 oktober 2010

Häromsistens

För ett par veckor sedan hade jag nöjet och möjligheten att besöka Umeå. Naturligtvis var ett besök i den relativt nya Biltemabutiken inplanerat. Biltema är väl inte kända för sin stora sortering av skoterrelaterade prylar men visst kan man hitta en del.
Det som imponerade mest på mej var det smakfullt möblerade utrymmet utanför kassorna, där hittade jag nämligen min sommardröm, en CanAm Spyder från Motorbolaget i Umeå.
Jag har sagt det förut, det är det närmaste man kommer snöskoter för sommarbruk. Det är bara frugans tur med hästar som håller mej borta från en dylik maskin. Naturligtvis rynkar riktiga hoj-åkare på näsan åt denna trehjuling och delvis har dom rätt, i Sverige lär den vara bilreggad så man behöver inget MC-kort. Det finns ganska mycket att läsa om detta projekt bla här. När jag såg den första gången, det var på Skogs-Nolia för några år sedan, kostade den runt 165 tusen och den lär inte blivit billigare.

I morron lördag är det dags årets upplaga av Skoterns dag. Det har varit ganska tyst och dåligt med förhandsinformation inför helgen, ett tag funderade man om det kanske var inställt. Nu är ju förstås sista helgen i oktober etablerad som starten för skotersäsongen och i dagens tidningar fanns den efterlängtade bilagan så nu kan man sova lugnt och sedan bege sig mot staden i morron förmiddag.
De tre skoterhandlarna som finns i Östersund lär ha dukat upp med massor av godis dagen till ära så Skoterdårarnas förening lär spana av var den bästa hamburgaren finns, måntro om det är på samma ställe som bästa skotern finns. I så fall är det Brosslarvägen 19 i Torvalla som gäller - hos Oktan AB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla årstider

Årets februarimånad har varit en sammanfattning alla möjliga årstider. Puderföre i härligt solsken och sommarvärme som en vanlig midsommar i...