fredag 10 april 2009

Pimpelexpressen


Långfredag är lika med Gillhovspimpeln sen 17 år tillbaka. Det är i stort den enda dagen man överger Rangern till förmån för idrottsföreningens gamla Ockelbo dubbelbandare. Det har av nån anledning blivit så att jag den här dagen drar omkring på en till "kyrkbänk" ombyggd timmerdoning för att köra skotertaxi.
Visst har det varit varierande väder under åren men inför årets upplaga var det tveksamt om det skulle gå att köra ö.h.t. Själva isen är inget problem men den tunna dubbelisen som vilar på ett tunt lager vatten den är inte rolig att fastna i. Ingen hjälp fick vi av kylan heller, men trots allt kan man nog säga att det gick skapligt att hjälpa pimpelfiskarna ut till sina favoritställen. Transporten hem fick däremot ställas in ganska kvickt då det var alltför blött och mjukt.

Konstigt är det f.ö. att vädret kan veta att det är påsk nu, samma "subbiga" väglag varje år oavsett när påsken infaller.

Åsså missade man att fira Yamaha-dagen som inföll i går ........ ?????
Jo det var ju skärtorsdagen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konstig

Att det är en konstig vinter vi fått kan väl ingen vettig människa säga emot. Det snöar ett par centimeter för att några dagar senare tina b...