söndag 8 mars 2009

Detta har hänt .... forts


En riktig långtur påbörjades fredagen den 23 januari då vi drog till Duved. Boende var fixat och det var kollat hur detta med betalleder funkar i Åre (lämpligen köper man bevis i Ottsjö-bua - 250 kr för 3 dagar). Att vi på uppvägen skulle åka över Anaris var klart med tanke på att det såg ut att bli sämre väder till söndagen och vi gärna ville se fjället i bra väder.
Det tuffade på rätt bra även om det bitvis var ospårat och svårt att hitta fram till Galåbuan. Vädret bjöd inte på nån sol precis, snö och blåst däremot. Över Dörrsjön (som inte är ruskad så här tidigt på året) körde vi med GPS-navigering för att hitta leden på andra sidan sjön, mjölkvitt alltså!
Strax före Duved möttes vi av en lots som hjälpte oss sista biten till vårt boende. Vi startade halv nio och var framme 17 efter knappt 20 mils körning.
Lördagen ägnades åt rundtur i Åre-Duved med besök bl.a. i Copperhill Mountain Lodge och geocaching. Ett stort TACK till stugvärden för sightseeingen.
Söndagen var avresedag och vi hörde hemifrån att det snöade rejält, hos oss blåste det mest. Efter att ha avvaktat nån timme tvingades vi överge planerna att åka skoter hem, det får vara nån måtta på dårskapen. Under rådande väder tyckte stugvärden inte det var så kul att vara kvar så vi fick lifta med honom hem. Men skotrarna blev kvar.
Fredagen därpå, den 30:e, blev det tillfälle att köra hem skotrarna. Startade i 16/18 graders kyla, det såg ut att bli en fin dag. Vi beslutade ta samma väg hem eftersom vi inte såg så mycket av Anarisfjället på uppväg. Vi hade i annat fall planerat åka över Hosjöbottnarna hem.
Vid Lunndörrsstugorna var det sol, plusgrader och takdropp (hemifrån rapporterades om 18 kalla). Utöver fikarast så blev det en stunds geocachejakt, men det blev nit, gömman är nog borta.
Vi tuffade vidare, bl.a. passerade vi ett stort sällskap som var på skoterutflykt. Om vi på uppväg hade sikt på 3 eller 30 meter så hade vi nu en sikt på 3 eller 30 mil! Helt fantastiskt fint väder.
Vi gjorde en avstickare bort till sjön Buhösten och blev först att hitta geocachen som finns där. Den skatten var det meningen att vi skulle ta redan förra året men då hade vi haft en blåsig resa över Hundshögen så det blev inte av då.
Sen var det en ren transportsträcka ner till Svenstavik där vi tankade. En onödig felkörning vid Lättsjön och den något skumpiga leden från Lättsjön gjorde att man började bli lite trött. Jag fick i 43 liter bensin i tanken som rymmer 40(?) Sista milen hem kördes via Skuckuviken-Näkten i stället för att skumpa landvägen. Klockan 18 var vi hemma, då hade vi kört nära 21 mil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inställt

För första gången på många år är man ledig på långfredag. Normalt brukar det vara pimpeltävling här i byn denna dag och i de fall tävlingen ...