söndag 17 april 2011

Sysslolös x 2

Förra påsken kändes det som en bra ide att permanenta påskhelgen vecka 16, det är ungefär det senaste den kan infalla och då skulle det finnas mesta möjliga skoterföre kvar.
Det finns anledning att börja betvivla de gamla ordspråken, som tex detta med att -"föret räcker till påsk".
Det har gått fjorton dagar nu som man inte haft nåt meningsfullt att göra eftersom skoterföret bara försvunnit mitt framför ögonen. Någon enstaka frostnatt har väckt förhoppningar men den nya istiden har uteblivit. Snödjupet är nu nere i noll centimeter vid observationsplatsen och isläget är obetydligt bättre.
Jag har faktiskt drabbats av dubbel sysslolöshet eftersom pimpeltävlingen här i byn blivit inställd pga det osäkra isläget. Där rök uppdraget som skotertaxichafför på långfredagen.
Nu hör jag att det kommer att finnas hamburgare och fika som vanligt vid bygdegården men det kan aldrig bli samma sak när det inte går att åka skoter i påsk.
Om man börjar summera säsongen ser man att den inställda trippen till Storsjö gjorde att jag inte kom upp till budget när det gäller körda mil, det fattas ca 35 mil upp till trehundra.
Men lägger man dit milen från de andra två skotrarna, som mest jobbat med ledfix, då blir det nog som vanligt dvs drygt trehundra mil även i år. Och i tid handlar det om ca tjugotre veckor.
Ska försöka göra en sammanfattning av säsongen med nya maskinen o.s.v. vid tillfälle.
Annars är det bara att ladda inför sista veckan i november, då ska man vara på banan igen ..... och långfredagen infaller den 6 april nästa gång.
För den som undrar -"hur gick det sen" efter Bräckeresan i januari då brodern tappade packväskan, kan meddelas att det mesta, för att inte säga allt, nu tinat fram och återfunnits. Inklusive en plånbok full med pengar.

1 kommentar:

  1. Hei. Vi var heldige som fikk være med på siste turen. Takk for det. Fint for Broder`n som fant igjen sine greier. Her kjører vi ennå, om enn i siksak mellom barflekkene

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...