lördag 29 januari 2011

Hamburgartornet

Det gick rykten att någon varit på firmafest under fredagskvällen så jag funderade ut att en tripp till Kälabergstornet kunde vara en lämplig återställare för festprissen. Det skulle visa sig att fler i den närmaste omgivningen hade kommit på samma tanke fast av andra skäl.
Kälabergstornet är vår närmaste uteservering så här års och minst ett besök blir det varje vinter. Minns inte riktigt när Bodsjöbygdens snöskoterklubb började med hamburgar-försäljning vid "Tornet" men nu är det en etablerad och populär plats, med besökare från Tandsbyn och Bräcke mfl mer långväga ställen. Även grupper från Svenstavik har setts åka till Tornet. Härifrån byn är det bara ett par mil så man kan dra dit närhelst man känner för en burgare, om det är lördag alltså.
Vi blev sju åkare fördelade på fem skotrar som drog iväg för att komma fram lagom till lunchtid. Det blev en odramatisk resa med tidvis solsken, att det blåste rätt rejält var inget man tänkte på.
Det är självbetjäning som gäller så man skyndar sig iväg för att lösa ut sin frusna hamburgare för att sedan tränga sig fram till grillelden. För första gången sen starten hade man i år vågat sig på en prishöjning, 60 kr för dricka och 150-grammare med extra allt.
Efter lite kaffe på maten inne i stugvärmen var vi redo för vidarefärden, dvs brodern m fru hade nån hushållsnära tjänst att utföra så de drog hem närmaste vägen, men övriga tog vägen norrut mot Sandnässkogarna.
Det fanns en stående inbjudan att besöka Stor-Åksjöns nyrenoverade vindskydd och nu passade det perfekt att titta in. Alla dem vi träffat vid Tornet satt nu inne i värmen och sölade ner det fina parkettgolvet. Jo, det är sant, golvet är riktig ekparkett!
Även väggar och tak har fått en rejäl ansiktslyftning och elden i den lika nya kaminen fick självdö eftersom sexton pers höll värmen rätt bra ändå.
Väldigt fin rastkoja som säkert går fint att övernatta i om det blir sent och långt hem. Trådlöst Internet fanns det också (fast det är inte lika sant som parketten ....)

Eftersom syrran var där och bjöd på kaffe så blev det en påtår innan vi drog oss hemåt på rätt fina leder.

1 kommentar:

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...