söndag 23 januari 2011

Turingen

Senaste tiden har det funnits anledning att kontrollera Skoterdårarnas stadgar, det börjar mer och mer stå klart att de norska skoteråkarkamraterna är minst lika mycket skoterdårar som oss, all ledig tid ska offras på skotergudens altare.
Mitt förslag är att föreningen adjungerar (ekstra medlem) dessa skotertokiga norskar att delta vid styrelsens möten så ofta som möjligt. Av stadgarna framgår att vi ska åka till lämpligt vindskydd för att äta en smörgås, senaste tiden har gjorts vissa avsteg från denna regel då vi två dagar i rad suttit i möblerade rum och käkat lagad mat. Nu har vi vinkat av besökarna så vi lär återgå till normala vanor snart nog.

Turingen var inplanerat för ett besök i dag och eftersom ingen var rädd för lite extra nysnö så drog vi iväg. Vi valde den informella vägen längs Struldalen ner mot Gärdsjön där vi hoppade på skoterleden.
Reservplanen var att stanna vid Brattkullens vindskydd om det skulle vara alltför tungfört men leden har bra grundpreparering och det flöt på riktigt bra så vi siktade direkt på Turingen.


Mungiporna pekade neråt ett par sekunder eftersom "STÄNGT"-skylten var framme vid fiket/butiken, det visade sig dock turligt nog vara så att vi anlänt precis vid öppningsdags så det var bara att kliva in och beställa. Det uppstod snart ett gemytligt surr då det visade sig finnas skoterintresserade personer i lokalen.

Men skoterdårar blir man inte av att sitta inne i stugvärmen så det var bara att ge sig ut i den fuktiga nederbörden.
Vi tog oss snabbt tillbaka till Brattkullens grillplats där det vankades kaffe på maten och ytterligare skotersnack, så klart.
De stora utsvävningarna ströks från dagordningen, dvs tanken att följa leden till Ocksjön / Örnbergssjön fick utgå pga tidsbrist.

Sammanfattningsvis måste jag säga att det varit en väldigt trevlig helg med trevligt sällskap och bra skoteråkning i varierande väglag och väder.

1 kommentar:

  1. Hei og takk for to fine dager sammen med riktige proffer. Vi hadde ikke kommet langt uten veivisere og sporkjører i dag. Vi har fått utvidet vårt område, og samtidig tror jeg både vi og skoterdårarna har hatt det hyggelig. Vi kommer tilbake i uke 7, og da håper vi på nok en tur sammen. Hilsen norskene.

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...