lördag 30 april 2011

Eländes elände


Egentligen var den gångna helgen inte värd så många ord för eländigare påskhelg har väl knappast skådats. Samtidigt är det väl bara att inse april är slut och det är inte helt onormalt att skoteråkningen tar slut. Men det var just detta att allt hade gaddat ihop sig så att det blev så fel, det har jag svårt att komma över.
 -"Föret räcker till påsk ...." vicket gammalt skitsnack. Bygdens pimpeltävling fick ställas in men det syntes ett antal fiskare i närheten av skoterleden under långfredagen, jaa, det var ju gratis . Solen knaprade på leden så pass att den lossnade och drev i riktning mot tippen sent på annandagen. Annandagen är annars den dag då ledkäpparna plockas in till land. Det jobbet var i år tidigarelagt ett par veckor.
   Det var någon som pratade om att de hört än den ena än den andra fågeln i påsk, kul för dem men inte en enda skoter lyckades jag höra. Däremot en gräsklippare. Det borde vara lagstiftat mot att starta gräsklippare i påskhelgen.
Nu har t.o.m jag, den siste entusiasten, möblerat om bland skotrarna så att de står i sina respektive sommargarage. Och även kört konserveringsfunktionen på e-tec´en. Det är en finess som automatiskt pytsar in extra olja i motorn så att den ska må så gott som möjligt under sommaren. Återstår att komma på nåt  liknande för föraren. Det är bara att hoppas att årstiderna rusar på med samma fart som nu, då dröjer det inte länge förrän det är november och livet återvänder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...