fredag 2 april 2010

Gillhovspimpeln 2010

Mot alla odds blev det en del skoterrelaterat inslag på årets upplaga av Gillhovspimpeln. Förra året var det 10-årsjubileum för Pimpelexpressen och farhågorna var stora att det skulle bli inställt i år. För en dryg månad sedan sålde idrottsföreningen den Ockelbo dubbelbandare som vi brukat ha för att dra den stora skotertaxikälken och ingen visste säkert om det skulle räcka med en mindre skoter, typ bredbandare.
Sen var det inte så kul väder sista dagarna, spöregn i går t.ex, och kälken behöver hårt underlag för att funka bra.
Under natten sjönk tempen så pass att vattnet minskade på isen och det blev riktigt bra före.

Erik erbjöd sin Lynx 59:a som dragare och när det var fordonsbyte så fick det även bli generationsväxling vid styret. Det visade sig att fem-nian klarade uppdraget galant. Jag utgjorde back-up tillsammans med övriga taxiförare för att plocka upp dem som inte rymdes på kälken.
Sedan sadlade Erik och Basse om till korvhandlare, även då med fem-nian som dragare.
Och föret höll hyfsat bra, i alla fall utkörningen, hur det var efter klockan två vet jag inte för då satt jag i invägningen.

Vem som vann? Jaaa, bland de yngre förmågorna var det en kille från Loke, Elis Persson som vann. Han hade en riktig turdag för han vann även dragningen på startkorten - flax kallas det visst.
I stora klassen vann Örjan Esbjörnsson, Höviken.

Komihåg att det var här ni läste det först.

Tomorrow e en ny dag (inte en annan dag för den kommer om några dagar), och då ska det bli finaste dagen har yrkesgissarna spått och då lär man sadla hästarna för en påsktur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...