måndag 14 februari 2022

Trögstartad

Det har varit lite trögt att komma igång med både det och andra. 

Runt jul- och nyårshelgerna såg det ut som det skulle bli ganska bra förutsättningar och många helglediga passade på att åka skoter, visserligen rasslade och small det mot varenda stubbe och sten men man måste passa på när man är ledig. Men säg den lycka som varar? Snön tinade bort, inte bara en gång utan två gånger efter att snödjupet varit upp på 20-25 centimeter båda gångerna.

Men så i slutet av januari började det ordna till sig och på den vägen är det, visst kan skoterlederna behöva mer snö men man får vara glad över det lilla.

Och nu är det bråttom, många okörda resor att ta igen och man vet aldrig när plusgraderna återvänder, peppar peppar.

Tornet har vi hunnit besöka två gånger redan, första gången bara för att och nu senast var vi ett sällskap som tjuvlånade eldplatsen för att laga lite medhavd mat. Nu på lördag öppnar Bodsjöbygdens skoterklubb ordinarie verksamhet efter en evighetslång pandemidvala. Efterlängtat!

I brist på hamburgarställen i närheten blev det en runda neröver Turingen, där man kan köpa burgare alla dagar i veckan. På väg dit kunde noteras att leden inte höll sedvanlig standard, om det beror på personal- eller snöbrist är inte gott att veta. Sen kan det också vara de resande som blivit bortskämda med släta och fina leder. Hemvägen blev via Handsjön och kraftledningsgatan mot Långvattnet och avrundning vid Sjöändtjärn.

Det har talats om nya leder norr om Monäset och vi gjorde en expedition ditåt för att kolla läget men just den biten vi testade var nog under uppbyggnad då det saknades kryss och var ospårat. Till slut hamnade vi i ett skidspår som vi riskerade att köra sönder så vi vände hemåt. Finns säkert anledning att återkomma en annan gång.

Bort mot Svenstavik har vi varit noll gånger eller rättare till Stor-Backsjön har man varit men inte längre, så hur leden in mot Svenste ser ut har man inte en aning om. Men plötsligt händer det att man tar reda på det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...