måndag 28 februari 2022

Februari - det nya mars

Årets februari påminde i mångt å mycket om en vanlig marsmånad. Efter den snöfattiga inledningen av året blev det riktigt bra, sedan det snöat färdigt blev det kalla nätter och soliga dagar, upplagt för utomhusaktiviteter alltså.

En sådan aktivitet var premiären vid Kälabergstornet och där var det fler än vi skoterdårar som längtat och väntat, det var folkigt, festligt och fullt på grillgallret.
Utöver Tornet och Turingen så har Rätan och Åsarna fått besök. Till Åsarna har det blivit två resor, andra gången var det en guidning tillsammans med en nykomling i gänget som ville provköra nyköpta skotern på en lite längre matätningstur.

I samband med besök vid skoterträff i Näs blev det tillfälle att ytterligare bekanta sig med nya skoterlederna norr om Monäset. Huvudanledningen till vägvalet var det skumpiga föret på Näkten, det var skönt att kryssa lite längs nysladdade leder innan man åter var ute på sjön, nu i lite mer uppkörda spår upp mot Näcksta-Fåker. Det blev delvis denna väg hem också men styrde ut i Salsåviken för att, som det kändes, snabbare komma på "rätt" sida av Monäset för att kunna välja Dödre eller Sandnäset. Det blev Sandnäset.

Spontant intryck från nya lederna är att det saknas skyltning vid de vägval som finns, med en tuschpenna och några brädlappar får man enkelt provisoriska handskrivna skyltar som skulle underlätta för vilsna skoterdårar. 
Skyltning är förvisso ett problem lite varstans men kanske extra viktigt i ett nytt område utan riktigt kartstöd. Leden i övrigt är helt okej, just i dessa dagar pågick skogsavverkning och arbete på själva leden som stökar till det. Tror att när detta projekt är färdigt, och anslutande leder (mot tex Skucku) är på plats, kan det bli möjligt att åka skoter från Svenstavik till Fåker utan längre sjökörningar. Ett alternativ vid dåligt väglag på sjön.

Hur var det vid skoterträffen då? Jo tack, det blev kolbulle. När tillfälle ges och kön inte är alltför lång brukar det bli det valet framför hamburgare. Träffade på en bekantas bekant som var ute och luftade nyligen inköpta skotern, Det som imponerade mest var den rejäla förvaringslådan med plats för en liten reservskoter, eller nästan i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...