fredag 31 januari 2020

Äntligen

Som man har väntat, men nu är den äntligen här, den efterlängtade snön. Tjugo-talet började riktigt dåligt med regn och plusgrader som en vanlig svensk sommar. Men plötsligt händer det, med bara ett par dagar kvar av januari fick vi ett fint snöfall som följdes upp av lite mer busvädersbetonat snöande med kraftig drivbildning på sjöarna. Om drivorna är bra eller dåligt är svårt att säga, möjligen bär det bättre än den luftiga snön som bara glider undan på den blankpolerade sjöisen.

Och blankis finns det gott om, har man en sladd på släp kan varje litet motlut vara en utmaning. Lederna i vårt område är för övrigt sladdade eller körda för att få snön att fastna på det isiga underlaget.

Utöver is och hård skar-snö är det ovanligt mycket "varma källor" i form av myrhål och diken som det gäller att se upp för. På de värst utsatta ställena, längs leden, krävs det lite jobb för att få till en bra passage. Men annars finns det hopp om riktigt bra förhållanden om tempen får hålla sig på rätt sida om nollan.
Men det gäller att passa på, rätt som det är så kommer ett deprimerande bakslag.

Det känns lite avlägset men det blev faktiskt ett besök på Turingen före värsta istiden.
Den senaste tiden har som bekant bjudit på skridskois både på land och sjö, och då har skotern ersatts av fyrhjuling vid besök i diverse vindskydd.

Vid en sådan utflykt hade jag packat med Ica´s alternativ till Bullens pilsnerkorv för utvärdering och det kan jag säga, ni behöver inte testa, det ÄR inget alternativ. Synd på så köttig korv att den har så blek smak. Enda fördelen torde vara den lättsamma rivöppningen.
Av ica-korvens försvarare hörs att den ska ätas med diverse tillbehör och då blir det gott, men riktigt så funkar det inte i min värld, där gäller direkt ur burken och in i mun. Och för övrigt är smaken som baken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...