torsdag 1 mars 2018

Restnoterat

Glömde så när bort att redovisa snödjupsläget men nu kommer den ack så viktiga uppgiften, visserligen har kylan blivit det stora samtalsämnet men när det är uttömt då återstår snödjupet.
Uppgiften är några dagar gammal men det har inte varit nämnvärt mycket nederbörd senaste dagarna. När snöyran bedarrat var det i söndags knappt 78 centimeter vid mätplatsen, snödjupet verkar alltså minska ju mer det snöar. Förklaringen till det kräver nog en rejäl utredning som det inte finns budget för men en amatörvetenskaplig teori kan vara att blåsvinden helt enkelt tar med sig snön nån annan stans och dessutom skakar ihop den.

Det är, som sagts tidigare, sportlovstider och man kan ibland ana synpunkten att -"skoteråkning är väl ingen sport"
Vad är sport kan man då undra? De flesta menar nog någon form av idrottsprestation men det tror jag är en feltolkning. Enligt en sorts definition är sport redskapsbaserad medan idrott är ansträngningsbaserad aktivitet. Naturligtvis går begreppen in i varandra, ta till exempel snöskoteråkning, det handlar om att hantera ett redskap som kan vara nog så ansträngande. Den som säger emot det pratar i nattmössan. Det är inte mycket som får upp kroppsvärmen så bra som en rejäl fastkörning, om man nu ska ta ett exempel.
Sportsegmentet innehåller en hel mängd olika former och jag kan inte säga att den ena är mer sport än den andra, men klaga inte på skoteråkningen ur den synpunkten i alla fall. Påminner om att det finns bilsport, sportbilar, sportfiskare och sportfånar.

Nu går vi in i den bästa av årstider, i morse var det 32 kalla utanför stugknuten men rackarns va bra det känns att sätta upp nyllet mot solen under en promenad i det vita.
Och snart kommer alla inbjudningar till utflykter både hit å dit i en sån mängd att det blir svårt att välja men att det blir nåt är säkert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...