lördag 24 februari 2018

Sportlovstider

Så här i sportlovstider känns det bra att man valt exakt rätt skoter när det handlar om just sportlov.
Att skida och bege sig på upptäcktsfärd är sånt som kan förknippas med detta vinterlov eller som dom säger på engelska Ski-Doo Expedition Sport.

Det har blivit ett antal utflykter under de sportlov som uppstår då man sätter sig på skotern, oftast i det relativa närområdet med olika infallsvinklar på kända teman.

Härom veckan begav vi oss ut på en expedition för att återupptäcka nordostpassagen till Tandsbyn. Det finns ett par varianter av spår för att ta sig dit men den över Bölesjön har nog blivit minst använd. Även på detta spår hittade vi på en variant som tog oss till ett trevligt vindskydd intill Stor-Handsjön. Att kalla det för en felkörning vore att ta i med tanke på att skoterkojan, som vi missade, var ett par snäpp under vindskyddet vi hittade, i standard alltså. Spår finns här, om någon undrar.

En annan trevlig bekantskap upptäckte vi vid en vanlig irrfärd utan egentligt mål men med chans att komma förbi Ok i Svenstavik.
På något vis hamnade vi i Bingsta varifrån det tidigare, enligt uppgift, funnits en skoterled till Skucku-Östberg-Storsjön. Döm om den förvåning som uppstod då det visade sig att den leden lever i högönsklig välmåga, dagen till ära utrustad med en rätt hyfsad utsikt ut över Storsjön.

Som grädde på moset har det varit Norgedagar och vi har haft nöjet att bli med på tur (ja, man bryter på norsk efter en tid i detta glada gäng) några gånger.
Slumpen förde oss samman vid StorBacksjön, därefter blev det en tur till Turingen och Tornet och en hel massa däremellan, inte på samma dag och inte närmaste vägen, så klart.

Som traditionen bjuder när norskgänget är här så ska internationella Taskamästerskapet avgöras. Tävlingen, som inte är nån tävling utan en lek (jmfr Olympiske leker) innehåller en gren och det är att, med skoter, ta sig upp på holmen vid Svartnäset som kallas Taska, mest för att den heter så, även om det står Orrholmen på moderna kartor.
Resultatet blev 1-6, bara att lyfta på hjälmen
och gratulera Norge till segern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...