måndag 5 mars 2018

Norrut

Vecka tio är det norrlänningarnas tur att ha sportlov. Skoterdårarna, som i och för sig har sportlov jämt, tjuvstartade sportlovsveckan redan i förra veckan. Som till exempel en tur norrut mot Svartsjöarna som ligger på samma breddgrad som Brunflo, ungefär.
Svartsjöarna är kända för att ha ett lite annat klimat med mer snö och lägre temperatur som gör att skidåkning är möjlig från november till slutet av april. Populärt för sitt stadsnära läge.

Men det går även att åka skoter dit och senaste gången vi gjorde det var nog för tio år sedan, om jag ser rätt i min spårdatabas. Hög tid alltså för ett återbesök.
Vägval är, som alltid, den stora frågan. Beslutet blev att, återigen, välja Pån och Bölesjön för att via en delvis annan infallsvinkel hamna i Tandsbyn. Där fick vi nödstoppa på grund av akut fikasug. Fikaplatsen blev något ovanlig - intill f.d. brandstationen och inte långt från en känd arbetsplats. Svårt att hålla sig därifrån, kan tyckas.
När värsta hungern var stillad letade vi oss ut ur byn för att, med minsta möjliga marginal, i en vägkorsning träffa på en arbetskamrat vars nyköpta skoter synts ofta i den här bloggen.
Efter sedvanligt surrande drog vi vidare längs knaggliga men nysladdade leder mot Mellan-Svartsjön.
Oväntat lite folk var det vid vindskyddet, inte en själ för att vara exakt. Förra gången vi var här var det så folkligt att vi blev tvungna att fika utomhus.
Men denna gång kunde vi ta del av torr och fin ved som gjord för att värma en burk Bullens. Och det är aldrig fel.
På gränsen till proppmätt tuffade vi söderut i första hand mot Fåker för att via Månstaviken landa i Näcksta/Hackås. Vi hade inget ärende in där utan det bara blev så, det hade det goda med sig att man fick se en uppgraderad skoterled och tillika skyltning. Nu var vi inte in i byn utan snuddade bara men det vi såg var ett riktigt lyft jämfört med de irritationsmoment man kunde råka ut för vid tidigare besök. Nysladdat var det också!
Sydöst-ut från Östnår hittade vi ingen väg, eller för resten, det gjorde vi och den tog vi och sen var det rena transportsträckan längs Näkten och in i mål efter tolv mils sportlov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skoterns dag 2023

 Sista helgen i oktober är lika med "Skoterns dag" kanske extra festligt i år, det lär vara 40 år sedan skotern fick en egen dag. ...