fredag 24 februari 2017

Bonus

Efter torsdagens heldag framför sladden blev det lite slappande i det soliga vädret. Hur det nu gick till så var jag plötsligt ute och putsade lite på skoterleden upp mot Råssjön och även på andra sidan, mot Sjöändtjärn. På väg hem från tjärnen mötte jag Bettina som också hade kommit på att det gäller att passa på, man vet aldrig när det bjuds pudersnö och strålande sol nästa gång.
Väl hemkommen så dröjde det inte länge så hade jag ett erbjudande om en sällskapsresa till Turingen!
Sagt och bestämt så var det tre skotrar som snabbt lämnade byn. Vi siktade mot Örasjön för att ta den snabba vägen till målet. På grund av en plogad väg fick ställa om mot Gärdsjön för att där ta skoterleden. Det är inte ofta man ser leden i osladdat skick men idag hände det. Nu var det ingen som blev ledsen för det, puderkörning är alltid kul även om det är längs en skoterled.
Vid Brattkullens vindskydd var det fyra äldre gentlemän som förberedde sin lunch, det skulle nog bli nåt grillat. Eftersom vi inte hade med oss nåt att grilla susade vi vidare tills vi plötsligt hade en rejäl plogkant tvärs över leden.
På andra sidan snövallen stod "ledkungen" Ingvar och pustade ut efter att ha skottat sig igenom den bortre plogkanten. Ola tog hans skovel och vi andra letade fram våra skovlar så hjälptes vi åt att göra ett hål i snövallen.
Sen hjälpes vi åt att vända på sladdekipaget, även en ledkung kan behöva hem för lunchrast.
Det blev riktig långlunch vid Träffpunkt Haverö innan vi så småningom letade oss hemåt.

Den sammanfattande bedömningen av dagen kan bara bli en: helt fantastisk! En riktig bonusdag som Bettina ska ha all heder av att den blev av

Och om inget alldeles oförutsett inträffar så drar vi västerut i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...