söndag 26 februari 2017

Resan är målet

Tänk att vi lyckades få ännu en dag med sol och pudersnö. Lördagen var inplanerad som en liten avrundning av den inofficiella norgevecka vi haft i byn. Inte ända till Norge men en bit åt det hållet hade vi sagt i förhandsreklamen.
Svenstavik fanns med som ett alternativ men innerst inne visste vi alla att det var buffén hos Skicenter som var målet så varför inte köra direkt till Åsarna?
Inledningsvis blev det traditionell körning längs leder som nog skulle behöva ännu en snöskur eller två och en riktig avhyvling.
Men visst, under rådande förutsättningar får man väl inte döma ledsladdaren för hårt ... kanske.

Vid Backsjö Norra stannade vi för en liten bensträckare innan det bar iväg mot till Hålen. Väl framme vid sjön stannade vi för att klaga på vädret och bråka om vilken sida av sjön vi skulle välja. Efter hårda förhandlingar fortsatte färden längs den västra stranden ner mot Åsarna.

Vi var inte precis först där på matserveringen, gissningsvis var det ganska hög procent sportlovsfirare som var på väg bort eller hem.
Mätta och nöjda tuffade vi söderut mot Rätan för att få till en lagom stor ögla innan vi skulle sluta cirkeln. Nedanför Åsarna finns en stor sandlåda för de lekfulla, och det hade vi några i sällskapet.
Efter några repor i den orörda snön blev det transportsträcka till Nästelkorsningen där det på allvar bär österut igen, om man svänger mot Nästeln alltså.
Cirkeln slöts vid Östbergsbodarna, det firade vi med lite go-fika på en kulle mitt i solen.
Nu gäller det bara att infria löftet om mer snö och sol till nästa besök västerifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...