söndag 26 februari 2017

Smygöppning

Det har blivit en liten tradition att göra en söndagstur för att inta en enkel lunch, gärna med inslag av Bullens pilsnerkorv.
Lite snö i luften har aldrig varit ett hinder så Skoterdårarnas förening samlades till möte, mötesplatsen skulle bli Kälabergstornet. Vi tycke det var dags att syna deras snöbrist.
Det verkade lite väl enkelt att köra rätta vägen till Tornet så vi återupptog en resa som vi påbörjade förra helgen, på hemväg från Pån, längs kraftledningen.
Det gick riktigt bra även om snötillgången var i stort oförändrad vid det avsnitt där vi vände förra helgen, snön var som bortblåst - om man säger så.
Helt utan dramatik kom vi till Busjön där vi följde markeringarna fram till gamla uppfarten och började färden uppför berget. Och visst var det isigt, knöligt och styggt och i det närmaste snöfritt långa sträckor men ändå ganska hyfsat.
Det var ett färskt skoterspår i vår väg och när vi närmade oss toppen luktade det rök så det var nån fler som kommit på samma ide.
Det visade sig vara en sportlovsfirande barnfamilj från Stockholmstrakten som var på utflykt från sitt fritidshus i vår grannkommuns närmaste grannby som heter Baksjöbodarna. Bekantas bekanta kan man väl säga.

Dom hade precis rastat färdigt så vi ärvde deras eld och snart puttrade det från Bullens-burken. Trots att det mesta var fel, korv i stället för hamburgare och söndag i stället för lördag, så smakade det gott när man äntligen kunde äta vid Kälabergstornet.
Även om det var lite i smyg ........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...