söndag 20 november 2016

Premiär ....igen!

Veckans snöblandade regn blev inte den katastrof många befarade, tvärt om. Den här helgen blev det full omgång, som det brukar heta i sportreferaten, med fina skoterturer i dagarna två.
Ute i terrängen visade det sig att alla mätinstrument glömts hemma så stövelskaften fick vara måttstock och på mina stövlar har det varit motsvarande mer än 2 decimeter, oftast runt 3.
Och det är förvånansvärt bra drag i snön utan att vara tung blötsnö och i stort sett inga genomslag mot stenar och andra tråkiga saker som kan gömma sig under snön. Förra veckan var det lite väl fluffigt för att ge nån bra dämpning.
Under lördagen blev det korta rundan med diverse iskontroller längs rutten. De flesta, för att inte säga alla, vatten på andra sidan Struldalen har godkänd istjocklek men på några ställen valde vi bort passage då det var lite lurigt längs strandkanten där varmare myrvatten smälter isen och även en del mörka fläckar längre ut.
Efter Långvattnet blev det kraftledningen över Knippen och ner i Struldalen och hemåt.

Den riktiga premiären var det för vår interkomutrustning vars fullständiga namn är Scala Rider Packtalk. Fungerade kanonfint från start med kristallklart ljud och hyfsad räckvidd, 150-300 m beroende på terräng. Innan vi var hemma igen hade vi drabbats av lite driftstörningar i kommunikationerna men troligtvis handlade det om bristfällig studie av instruktionsboken.
Funktionerna är röststyrda och den trevliga engelska damen blev nog stundtals lite förvirrad när vi pratade jämtska med henne. Det lär knappast bli fråga om SFI för henne så vi får väl prata mer engelska så hon förstår vad vi menar.

I dag, söndag, hoppade vi på spåret från i går borta vid kraftledningen och premiärkörde mot Svartnäset med tanken att premiärfika vid Abborrnäset.
Tittade förbi hos stugvärden i Finnsved och blev inbjudna på kaffe, något som vi vänligt tackade nej till. Det skulle sett ut det, att börja säsongen med att fika inomhus!!
Efter sedvanlig provborrning susade vi över Mellansjön och ganska snart var vi på friskvårdsanläggningen.
Råssjön är förstås fortsatt öppen så det blir lite samma vägval som på våren då snön tryter längs östra utfarten ur byn dvs från Råssjön mot Stor-Sjöändtjärn och vidare mot Sjöänn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skoterns dag 2023

 Sista helgen i oktober är lika med "Skoterns dag" kanske extra festligt i år, det lär vara 40 år sedan skotern fick en egen dag. ...