tisdag 20 december 2016

Ömse

Nu har jag lyckats hålla mej härifrån under 1 månad, inte så konstigt under sommartiden men nu är det faktiskt vinter även om det är lite tveksamt vissa dagar.
Nu ska ingen tro att skotern stått still bara för att vädret varit lite si och så. Den snö som kom i början av november lade en grund som räcker än, tack vare lite påspädning senare ska tilläggas.
Nu följer en liten sammanfattning av ömse turer som åkts så här långt in på säsongen.
Förstaadvent-lördagen var det tänkt att traktorns depåbesök skulle avslutas men rätt som det var så stod det tre skotrar utanför garaget och då var man snabbt övertygad om att traktorn nog fanns kvar till senare medan skoteråkningen var just då.
Vi valde halvlånga rundan som innefattade Losjön bland annat. Ingen nyhet men vi blev återigen påmind om att dagens skotrar inte är anpassade för den som vill ha varm mat vid ankomsten till vindskyddet. Förr fanns det alltid plats för en korvburk nära avgasrör eller ljuddämpare, men idag: icke.

Andra advent var det snubblande nära att traktorskruvandet skulle fått ta ännu en paus när det kom två skotrar med norgeanknytning på besök. Vi enades om att ta en rejäl tur efter nyår och i stället göra lite husnära göromål resten av den dagen. Och brodern var bortrest så han hade ingen rösträtt.
Alldeles utan skoteråkning blev det ändå inte eftersom jag under söndagen gjorde en ensamtur till Lillsjön, att åka dit på andra advent är ju en tradition som är nästan lika gammal som själva advent.

Lördagen därefter hade Finnsvedsavdelningen fått förstärkning men vi lyckades missa hela gänget när dom var och letade oss så vi fick göra en liten nytta-med-nöjestur alldeles för oss själva.
Jag hade riggat kälken med lite snökäppar så det var bara att plocka med borrmaskinen och dra iväg för att sätta ut en pinne eller två. Tidigt på säsongen kan det vara bra att ha motorsågen med och det sköter brodern om.
Första vattnet att dra led över var Namnlöstjärn. Något snopen kunde man konstatera att en vital del saknades i utrustningen, riktigt vad tänker jag inte säga mer än att det var första gången jag satt ut ledkäppar med hjälp av motorsåg.

Tredje advent gjorde vi ett återbesök i Sandnässkogarna bland annat så ville brodern bjuda på varm korv vid Stor-Åksjö-campen. Eftersom det är som det är med skotrarnas korvvärmningsegenskaper så var det säkrast att använda en beprövad metod som går ut på att leta upp lite torr ved att sätta eld på.
Efter att ha jobbat en bra stund med elden så var korven extra god.


Den gångna helgen var jag bortrest för att hämta hit en skoterintresserad ungdom medan dom hemmavarande skoterdårarna skickade retfulla bilder från hamburgerbaren på Turingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...