söndag 10 april 2016

Fläckvis

Solen bjöd på ännu en riktig propagandaföreställning den här helgen. Redan förra helgen började det bli problem att ta sig den vanliga vägen upp till Råssjön så om man hade tänkt sig åt det hållet blir det till att hitta alternativa vägar med mer snö. I och för sig inga problem bara lite annelåns som jämten säger.
Via Strulsjön och Turbovägen, vidare längs kraftledningen förbi Svarthålet susade vi in i Finnsved där vi kunde konstatera att husbonn var utflugen. Han återfanns hos ett gäng ungdomar som idkade angelfiske på Örnbergssjön, det var rejält minerat där men några napp kunde inte jag notera under tiden vi var där.
Det bestämdes att vi skulle bli tre som drog på en tur norrut längs sjöar och oplogade skogsvägar (och för all del fläckiga ledningsgator) som snabbt tog oss upp mot kända trakter söder om Tjutbodarna där vi kom in på skoterleden mot Stavsjön. Eftersom klockan var så nära lunchtid och vindskyddet var ännu närmare fanns ingen anledning att inte fika där.
Dagen till ära skulle det bli Bullens till lunch så det var bara att sätta igång med vedsök och snart var maten varm. Vi enades om att bättre än så blir svårt att få till vädermässigt, så om det skulle visa sig att detta var en av säsongens sista skoterutflykter var det en avslutning på topp.
Efter en riktig festmåltid måste vi slita oss från solsteket och dra söderut längs sällan åkta stigar som tog oss ut på Mellansjön (igen) där vi träffade på f.d. skoterdårar som nuförtiden mest pysslar med pimpelfiske från skoterdynan. Osäker om det var matfisk det där som drogs upp, grillen var dock igång så allt var möjligt.
Efter att ha lämnat av ressällskapet där vi hittade honom så hade vi Skoterdårar att ta oss hem på krångligast möjliga vis. Och det lyckades, efter omständigheterna, riktigt bra. I och för sig gamla bekanta men huvudsaken att där fanns snö och det gjorde det.
Vi styrde mot Kroksjön och svängde av mot Smalvattnet och Stor-Örevattnet, korsade vårt spår från förmiddagen och passerade Svarthålet för att ta oss dalgången mellan Svarthögen och Godändberget ner mot Nygården. Och sen var spåren färdigritade, kanske för säsongen kanske inte.
Under söndagen lyckades jag avhålla mej från skoteråkning nästan hela dagen, det blev en kortare sväng upp mot Sandnäset under eftermiddagen, mest bara för att ......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skoterns dag 2023

 Sista helgen i oktober är lika med "Skoterns dag" kanske extra festligt i år, det lär vara 40 år sedan skotern fick en egen dag. ...