lördag 30 april 2016

April, april

Aprilvädret har verkligen levt upp till sitt rykte i år, snö å tö om vart annat. Det är bara några dagar sedan plogbilen var ute i tjänsteärende och kalla nätter håller värsta snösmältningen på sparlåga.
Sista skoterturen företogs i veckan, det blev inte så långt eftersom det bara var in i sommargaraget färden gick.
Men allvarligt talat så har det varit en riktigt bra säsong, det kanske kändes lite trögt i starten då det dröjde till mitten av januari innan det fanns nåt att köra på.
Isen på Näkten hade lite dåligt rykte inledningsvis då det hann komma snö innan den frusit till ordentligt.
Men innan snön kom fanns det ställen med fin skridskois, vad  nu den upplysningen har här att göra.
Påsken var tidig med långfredagspimpel den 25 mars och då fanns det dom som gav upp skoteråkningen, helt i onödan kan jag säga, det var riktigt njutningsbart minst tre veckor till även om vi skoterdårar avrundade säsongen den 9 april dagen då allting stämde, dumt att tänja ut säsongen och tro att det kan bli ännu bättre nästa dag. Risken är stor att man blir besviken.
Sen handlar det om inställning, själv ställde jag in ungefär en skoter i veckan, den sista kom, som sagt, under tak den gångna veckan.
Den andra skoterdåren har en annan inställning till detta med att förlänga säsongen så där vet man aldrig när den börjar eller slutar, skoteråkarsäsongen alltså.

Det har inte blivit mer än en långtur denna vinter, då tänker jag på besöket i värsta Galåbuan, turen till Åkersjön var ju med biltransport. När man håller sig i närområdet blir det inte så många mil men på hela säsongen har det i alla fall blivit närmare 240 mil men då är det fördelat på hushållets fyra skotrar. För nöjesmaskinens del blev det 145 mil, skandalartat lite, för ett antal år sedan åkte man nästan det dubbla bara med en skoter.
Men jag klagar inte, batterierna är fulladdade och vi slutade när det var som bäst i mitten av april. Och i slutet av november är det dags igen ........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...