söndag 13 mars 2016

SnopetVilken monsterlördag det blev den här helgen med världens kanonväder. På papperet såg det ut som en kraftig dubbelbokning men i praktiken var det aldrig nån diskussion, skoterrelaterat går före fiskerelaterat även om det fiskerelaterade i sig är skoterrelaterat, om ni förstår.
Det handlar alltså om skoterträff i Galåbodarna vs pimpeltävling på Stor-Åksjön. När brorsonen väntades hem enbart för skoteråkning blev det, som sagt, inget prat om den saken. Dessutom var det i år första gången på ett par år som vi över huvud taget kunde räkna med att åka på snö till Västra Galåbodarna.
Däremot var det en svår fråga att lösa om vi skulle köra medsols eller motsols. En analys av tidigare turer visade att det kanske var dags för ett medurs varv i år.
Längs knallhårda sladdade leder blandat med sladdade men lite pudrade leder tog vi oss till StorBacksjön, vidare till "Branasjön" som dom visst kallar Hålen för. Vipps så var vi i Åsarna och snabbt vidare mot Skålan. Även där var det nysladdade och påfrusna leder, ett snäpp över normalstandarden i det området, om ni frågar mej alltså.
Inne på Skålandsreviret kom jag tänka på en gång när jag åkte Lynx 535 av 1982 års modell den här sträckan, det var inte heller så roligt.
En liten bensträckare tog vi på Fotingens is innan vi skumpade vidare förbi Börtnan.
Cirka tre timmar och 8,5 mil efter avfärd gled vi in på marknadsområdet för att ställa oss i hamburgerkön. Döm om vår besvikelse då grillen var tom och kall, burgarna var helt enkelt slut. Det visar på vådan av att ta den långa rundan samtidigt som det är tokvackert väder, klart som sjutton att solskensåkarna hann dit före oss - snopet var väl ungefär halva förnamnet.
Nåväl, jag är ju inte främmande för att äta en kolbulle även om ofta är lång kö till det matstället. Letade reda på kön och fick genast onda aningar då fläsket meddelades vara slut och tveksamt hur länge smeten skulle räcka. Med min vanliga otur var det inte svårt att lista ut hur det skulle sluta, och mycket riktigt, personen före mej fick dagens sista kolbulle. Snopet gånger två.
Till en annan gång känns det som att det borde gå att reservera en burgare eller tre för alla som har längre än sju mil, bara som ett förslag alltså.


Så det blev till att leta reda på nödprovianten samtidigt som vi gjorde en beräkning av var närmaste hamburgarförsäljare kunde tänkas finnas. Bland förslagen fanns Stor-Åksjöpimpeln, Tornet och Hackås.
Vi tog sikte på Hackås men insåg när vi tankat i Vigge att det närmade sig middagstid och en riktig middag aväts med fördel på Draupner i Svenstavik. Så varför krångla till det i det här läget.
Jag har påtalat det tidigare och säger det igen, det behövs en skoterled fram till Draupner. Nu var det hyfsat lugnt på vägen så vi smög fram till parkeringen nice and easy.
Mätta och belåtna susade vi upp mot Skuckuviken för att hoppa över till Näkten för även om lederna är fina är det jämnare på sjön.
Efter nära 17 mil och 8 timmar lämnade vi av varandra på respektive gård för lite nattvila innan söndagen tog över med ännu en utflykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...