lördag 23 januari 2016

Skoterkross

Efter att halva föreningsstyrelsen varit inne i depå en vecka för att kurera värsta förkylningen var vi åter fullt manskap.
Enligt uppgifter under fredagskvällen skulle det inte bli någon Tornet-premiär denna helg så vi fick se oss om efter andra alternativ. Det visade sig vara veteranskotercross i Svenstavik under lördagen så det var inte mycket att fundera på.
Efter mycket övertalning lyckades vi få avdelningen i Finnsved med på resan, roligare om man är fler, som bekant.
Näkten frös ganska sent så det hann inte bli den där önskvärt tjocka isen innan snön kom, den är inte att lita på alltså. Det blev till att välja den vanliga leden trots att jag, som åkte delar av den förra söndagen, visste hur knölig den var bitvis.
Med undantag för den otroligt skumpiga delen söder om Lillsjön blev det en hyfsad resa upp till norra delen av Stor-Backsjön och vidare över Backsjömyren som var i det närmaste ospårad.
Södra infarten till Svenstavik är en enda lång byggarbetsplats för elbolaget som drar nya ledningar, inte lätt att få ordning på skoterleden där inte. Men värre skulle det bli.

Tanken var att ta oss till flygfältet och krosstävlingarna via "övre" Lillhallen. Efter lite trickande över en pågående avverkning hamnade vi efter en stund i en annan sorts avverkning. Vilket plockepinn modell king size. Vi gjorde ett ärligt försök att hitta leden eller en omväg men det var bara att vända och ta sjövägen bort till Galhammar. Ett alternativ som fanns med från början men vi visste inte hur det såg ut vid Svenstaån. Nu gick ju det som hejsan så nu vet man.

Är väl bara att föreslå skoterkamraterna i Svensta att avlysa skoterleden mellan Jonssons-lägdan och flygfältskorsningen alternativt skylta en möjlig förbifart. Vi träffade senare några ungdomar som hade samma erfarenhet av vindfällena fast de hade kommit från Lättsjön.

Nåväl, vi fick oss varsin hamburgare och även nån nitlott. Själva tävlingen tog en kortare paus mellan heaten så vi såg inte så mycket av den och eftersom vi började känna oss lite frusna blev det ganska snabb hädanfärd. Mellanlandade hos flickorna på Ok för att komplettera innehållet i bränsletanken och magen innan vi styrde hemåt i ganska god fart.
Leden mellan Vedtorget och Lill-Backsjön har sin tjusning trots att det är tidigt på året och på tok för lite snö. Värre då med delarna med skotercrossbana, men vad göra? Jo man kan förstås gena lite och ta leden bredvid leden. Kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...