söndag 25 januari 2015

Rullar på

När Tornet har öppnat då är väl säsongen igång på riktigt? Vi hade nog missat att Kälabergstornet öppnade redan förra lördagen. Efter kontroll i diverse medier så var det bara att packa med sig plånboken på lördagen och dra iväg lagom till lunch. För att göra rätt för maten så körde vi ett arbetspass mot Örnbergssjön som blev pyntad med ledkäppar.
Resesällskap plockades upp i Finnsved och sen tog vi en halvlång omväg för att varmköra skotrarna, och denna gång behövdes inte vindskyddet vid Stavsjön rätas upp.
Inte så mycket folk vid Tornet när vi anlände men det växlar som vanligt så rätt som det var så var det mer än halvfullt på parkeringen.
Efter matlagning, surr med bekanta och sedvanlig fotografering så bar det av mot Sandnässkogarna.
Fin Lynx Xtrim
Även Bodsjöbygdens skoterklubb kan tydligen drabbas av driftstörningar i sladdningsverksamheten för det var ovanligt osladdat bitvis.
Efter en pratstund vid Stor-Åksjön snurrade vi hemåt och jag åkte upp efter pinn-kälken som jag lämnade uppe vid Finnsved.
Därmed var Tornet-premiären avklarad för vår del.


Söndagen bjöd på strålande solsken och tolv-femton grader kallt, det artade sig till en riktig sokskenstur. Vi tog sikte mot Turingen men inte på det lätta viset utan längs lite krångliga vägar. Så småningom var vi Gärdsjön och därifrån tog vi leden mot Turingen. Det är sällan eller aldrig som det finns anledning att gnälla över denna skoterled men idag var den sig inte lik, är dock övertygad om att den putsas upp till sedvanlig standard ganska snart. Det är inte lätt att få till det med så pass lite snö som det trots allt är.
Solskensfika
Strax före Turingen svängde vi mot Handsjöbyn men även där så vek vi av innan vi kom till byn. Vi valde en väg hemåt som vi åkte åt andra hållet för snart ett år sedan, då i sällskap med diverse skoteramatörer med Finnsvedsanknytning.
Dagens fikaplats hittade vi på Nedre Galvattssjön och det råkade bli vid ett fiskeställe där, av resterna att döma, någon fångat och rensat en gädda.
Efter ovanligt gott fika bar det av upp mot Losjön och då var man ju i princip hemma så då var varvet fullbordat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...