söndag 26 januari 2014

Söderut

Eftersom det blev en del proviant över med anledning av den oväntade hamburgerpremiären igår passade det bra att köra en runda för att göra slut på de gamla mackorna.
Vi hade båda en del värmetekniska problem att åtgärda på hemmaplan så vi beslutade ta den korta turen idag och det blev den södra slingan.

Vid Sjöändtjärn satt två fiskefantaster och ryckte abborre, dom hade visst nåt uppdrag att lösa matfrågan åt katten.
Vi susade vidare neröver och på nåt ställe blev det lite rundningsmanövrar där Ivar lagt träd över leden. Det var faktiskt oväntat lite trädfällningar över leden men när vi anlände till Örasjövallen fick vi se desto mer.
Rackarns hur det såg ut! Kojan som var ny för ett par år sedan hade klarat sig hyfsat och stugvärden hade visst varit och röjt bort det värsta vid huset. Tror också det gamla huset längre upp på vallen klarat sig men vi försökte inte ens att ta oss nära för att kolla.

Vi hade nämligen viktigare saker att klara av och det handlade om de gamla mackorna. Vi bjöd helt fräckt in oss för en fikastund och det var faktiskt skönt att sitta inne för ute blåste det ganska bitande. De åtta-tio graderna kändes som sjutton........
På hemväg mötte vi en jägare som visst fick gå tomhänt från dagens jakt, haren räddade sig över mot Turingen.

Som avslutning hade vi tänkt pudersurfa lite på myrarna i Struldalen men där hade nog den varma myren tinat ner snötäcket så det fanns inte mycket att åka på. Synd, men vad göra?
Inte mycket att göra åt det, bara att åka hem och köra in ved. Och hoppas på att de fåtaliga snöflingorna som singlar i luften utvecklar sig till ett smärre snöoväder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...