onsdag 22 januari 2014

På tur

Det har snöat mest varje dag under en längre tid men resultatet har hittills blivit magert. Inne i skogen är det fläckvis gränsfall att man kommer i konflikt med terrängkörningslagen men så finns det vissa ställen som har riktigt bra snötäcke, ställen där töväder och varma vindar inte kommit åt så mycket.
I helgen hade vi den norska avdelningen av skoterdårarnas förening på besök och då var det lätt att glömma bort eventuella andra göromål (i ock för sig har jag svårt att komma på vad det skulle vara som slår en skotertur över huvud taget).
Startid och plats för mötet blev ganska traditionell, målet mer tveksamt men friskvårdsanläggningen vid Örnbergssjön blev ett delmål. En sväng mot Stavsjön/Tjutbodarna kändes sedan ganska lagom, bland annat för få en uppfattning om hur stormen Ivar strulat till det.
Vi fick ta bort ett litet träd från leden annars var det bra framkomlighet men ledfixarna hade såklart inte hunnit köra denna del av Bodsjöbygdens skoterklubbs ledsystem.
Däremot verkade leden mot Tornet vara sladdad minst en gång (under söndagens ensamutflykt såg jag sladdekipaget köra Ocksjön/Baksjöbodarna t/r).
Vid Stavsjön rättade vi upp ett sne´blåst vindskydd och solade oss i den bleka januarisolen samtidigt som en flock renar samlades inte långt från oss.
Ett av de viktigare syftena med Skoterdårarnas förening är ju som bekant att inta en eller ett par smörgåsar i ett lämpligt vindskydd, just denna dag var det Abborrnäset som låg bäst till tidsmässigt.
Väl där så dök stugvärden upp och då dröjde det inte länge förrän tempen var uppe på alla vis.
Innan vi var riktigt färdigfikade så var det åtta pers i kojan.
Vi hade hört om en myr som borde bjuda på fin pudersjöåkning så vi begav oss dit. Möjligen hade den varma myren alternativt tidigare blidväder minskat på snötäcket så nån riktig djupsnöåkning blev det inte men det var skoj att kunna dra iväg på de öppna vidderna och att kryssa mellan de glesa träden.
Den drygt fem mil långa turen avslutades med sightseeing i närområdet plus lite grovplanering inför nästa föreningssammanträde.
Nu är vi på rull även om del rutiner måste finslipas så att man har all utrustning med sig när det bär iväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...