lördag 16 februari 2013

Ännu en kjempefin tur

Vid Gårdedsbadet
Tänk att vi för flera veckor sedan lyckades kryssa för att det skulle bli en fin skoterdag i dag. Det har varit norsk skotervecka mest hela veckan i byn och efter en arbetsvecka kunde vi från skoterdårarnas lokalavdelning ansluta för en resa i österled.
Bräcke skoterklubbstuga i Bensjö var utsedd till mål så frågan var bara hur den krokigaste vägen dit kunde se ut om man skulle undvika nyligen körda vägar.
Vi tog oss snabbt längs leden till Ocksjön och Lill-Fisktjärn. Från Fisktjärn fick vi superfin pudersnökörning fram till Strångsundet. Efter en odramatisk sjökörning längs Brehungens steniga stränder (alltså, det var inga små stenar utan mer klippblock!) anlände vi till badet i norra delen av sjön för dagens första fikastopp. Som vanligt när vi har norskt sällskap blev man frikostigt bjuden på norska specialiteter, spännande och gott.
Raskt vidare mot Hunge och Sidsjön. Sen var det den vanliga skoterleden mot Bräcke som gällde, en fin resa längs riktigt bra leder. Några minuter över tolv susade vi in till klubbstugan i Bensjö som dagens första gäster. Det fanns hamburgare på menyn och det kändes dumt att överge det konceptet särskilt som jag hade kollat i förväg om det skulle finnas burgare att köpa.
Bäst som vi stod där så rasslade det in fler besökare så det blev riktigt trångt och trevligt vid grillen. Efter kaffe-på-maten så drog vi vidare upp mot centralorten, mest för att undvika att köra i samma spår en stund.

Efter nyår har det varit riktigt bra före på de flesta sjöar men efter veckans snöfall börjar det synas/kännas fläckvis  med vatten på isarna, inte så att det stör men man får vara medveten om det så man inte blir stående på fel ställe.
Tillbaka på sjön Öster-Märlingen passerade vi ett helt gäng skotrar som senare kom ikapp oss, ska väl sägas att vi under hela dagen såg relativt många skotrar och det var verkligen ett bra väder för skoterfolket denna dag.
Visserligen var vi på hemväg men det hindrade inte att vi tog omvägen via Hamburgertornet, bara för att.....
Därifrån bar det av mot Sandnässkogarna och då slumpade det sig som så att vi i Tjutbodarna hamnade mitt i antikrundan.
Uppställda för taktiksnack hur man skulle forcera mördarbacken stod nio skotrar modell Ä.
Det var de lokala veteranskoterentusiasterna som var ute och vädrade sina maskiner.
För sådär 40-45 år sedan var detta det bästa som fanns i maskinväg och backen var densamma, så det hade varit spännande att sett hur man klarat sig uppför om det inte varit sladdat och fint, som nutidens skoteråkare närmast kräver att det ska vara.
Hur som helst, roligt att se gänget som jag annars bara hört talas om.


Träffade även på ett par Lynx-åkare som åkte fyrtaktsdrivet, passade på att få omdömen om ACE-motorn eftersom den då och då behandlas vid fikarasterna på jobbet. Fina maskiner var det i alla fall, både Xtrim´en och 49:an och de tuffar så gott från motorerna, en viss skillnad jämfört mot veteranerna.
Avrundning av ännu en kjempefin dag skedde vid Stor-Åksjön där det serverades en lättare middag.

Vid Stor-Åksjön
Noterade att den 16 mars är det pimpeltävling där vid sjön, dessvärre krockar det med en skoteraktivitet i Rätan. Känns trist att behöva välja men eftersom jag aldrig varit nån fiskare så lär det bli Rätan.

2 kommentarer:

  1. Missade er vid Hamburgertornet så även vid Stor-Åksjön men såg er alla passera vid Tångöravattnet. Missade också Antikrundan i Tjutis. Trots missade träffar var det en toppendag för friluftsliv a lá motordrivna skidor.

    SvaraRadera
  2. Takk for en kjempefin tur sammen med dere. Vi "missade" ingen ting.

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...