söndag 20 januari 2013

Helt okej

Det verkar som att skotersäsongen börjar rätta till sig. Visst är det lite snö men det har ju hänt att man nåt år klagat på för mycket snö och besvärligt på sjöarna något som nu är glömt och förlåtet. I genomsnitt ganska bra alltså.
Veckans sista arbetsdag avslutades med lite fredagsmys i form av en sladdtur till Lillsjön. Leden har trampats tidigare och nu var det dags att försöka få lite fason på värsta groparna, snöbristen till trots. Gick väl sådär, men nu är det gjort.
Noteringar i protokollet: -från i höjd med Sjöändtjärn och ut mot Losjövägen (och mot Långtjärnen) är vägen plogad liksom ledsträckan från/förbi Östbergsbodarna. Känns lite tidigt med plogade skogsbilvägar men så kan det bli, lite jobbigt bara att hitta rätta spåret som inte gör så ont i styrstålen.
Precis hemkommen från sladdturen blev jag anropad från de norska skoterdårarna angående en sällskapsresa under lördagen och samtidigt nåddes jag av informationen att Tornet att skulle ha säsongspremiär så målet var givet, återstod bara att hitta den rätta omvägen för att skaka ner frukosten.
Halv improviserat och halvt planerat så blev det en riktigt trevlig tur till Bosjöstrupen via Tjutbodarna. En liten kaffeskvätt och bulle blev det i vindskyddet innan färden fortsatte längs Bodsjön mot Finnäs och Våle.


I Våle kommer man på skoterleden mot Hunge/Bräcke som man följer fram till korsningen mot Kälen och Tornet. När vi stannade i korsningen för en bensträckare kom ett gäng från Hungehållet, dom såg också ut att vara sugna på hamburgere; -"Idag blir det nog fullt på Tornet" kommenterade vi medan de passerade.
Och visst var det folkigt men inte så fullt som det kan vara en öppningshelg, i alla fall inte medan vi var där.
Träffade på kändisar från Sandnäset och när vi senare drog iväg hemåt med fikastopp vid Stor-Åksjön så fick vi återigen tillfälle att surra en stund runt lägerelden.

Medan solens sista strålar bleknade och lägerelden sakta falnade packade vi ihop våra saker och drog iväg hemåt längs något skumpiga vägar men nöjda med en helt okej tur som uppmättes till drygt åtta mil.

Mitt nyförvärv, den gamla fem-nian, har stått i depå för översyn sedan juldagen. Styrlederna var sjukt glappa så jag beslutade kosta på nya grejer. På inrådan av skoterdårarnas chefsmekaniker så passade jag även på att byta vevaxeltätningar när ändå motorn var urlyftad.

Efter diverse leveransförseningar så kunde ekipaget lotsas ut ur garaget idag för att få känna på jobbet som dragare. Det blev helt enkelt en runda mot Örnbergssjön och sedan mot Stor-Noren för att försöka spackla ut den lilla mängd snö som föll natten till idag. Första riktiga arbetspasset framför sladden tyckte jag utföll till belåtenhet så nu är det helt okej om det sätter igång och snöar rejält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...