söndag 4 mars 2012

Träff igen

Va´då familjedag
Nu är det högsäsong för skoterträffar både här å där. Skoterstugorna har också öppet för att försöka stilla hungern hos det kringströvande skoterfolket. Det fanns en del att välja på denna helg men vi fastnade för en repris, nämligen familjedagen i Rätan. Det enda som påminner om skoterträff numer, sedan man flyttat från Mullbergstjärn, är väl att det är skoterklubben som säljer hamburgarna. Annars är det lite väl mycket marknad över det hela för att passa en skoterdåre.
Det börjar bli så isigt och hårt längs lederna så det gäller att hitta på lite andra vägar. Intressant också att hitta de informella leder som man bara hört talas om, tex mellan Handsjön och Rätan.
Vi hittade påfarten mot Handsjön ganska enkelt vid Busjön före Turingen och det gick bra ända tills vi gjorde ett felval på andra sidan Handsjön. Sen blev det ett visst irrande, om man säger så. Och överallt dit vi skulle var skogsvägarna plogade och isiga så skotrarna började må dåligt p.g.a. värmeproblem.
Nåväl, vi kom fram innan dom stängde och så dags var det heller ingen kö till hamburgarna, inget ont .....
Hemvägen gick över Nästelsjön, som inte var isig, vidare via den "gamla" leden över Vattviksmyren, där var det nästan puderåkning ..... ja, jämförelsevis då.

Nästa lördag är det väl skoterträff Galåbuan som gäller, om inget alldeles oförutsett inträffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...