söndag 4 mars 2012

Hit å dit

När de norska gästerna dragit västerut förra söndagen så återgick livet till det normala för Skoterdårarnas förening dvs skoterkaravanen är bara två skotrar lång.
Det kändes som att vädret ville att vi skulle åka på en tur upp mot stan eller i alla fall Svartsjöarna. Resan gick mot Bölesjön via Pån.
Lite humor blev det när vi på Landsomsjön frågande en inföding om han eller dom, för det var tre stycken i vindskyddet, visste var "leden" fortsatte på andra sidan sjön. Det hade han ingen aaaning om, det visade sig att han inte ens visste vilken sjö han var på! Så det var inte mycket att fråga, å då var han bara ca 2,5 kilometer hemifrån! Nu listade vi ut det ändå och kom ganska snart ut på sydligaste delen av Locknesjön.
Där hittade vi ett trevligt fikaställe som bara väntade på oss. Efter fikat blev det över 1 mil stilla skoterfärd upp mot Musviken i Ångsta. Enligt tillgänglig information skulle det finnas en skoterled därifrån upp mot Svartsjöarna. Visst hittade vi ett spår men knappast en led, inte ett kryss så långt ögat kunde se. I och för sig inget nytt, vi hade färdats längs gamla skoterleder hela förmiddagen och det genomsnittliga antalet kryss/km torde varit 0,25.
När vi hittat upp till stora leden i kraftledningsgatan från Brunflo då tyckte vi det var så sent att vi styrde mot Fåker i stället.

Efter tankning vid Fåkers största varuhus (i två plan) vidtog en skakig upplevelse, fyra mil knagglig sjöis. Inte kul, det bästa man kunde säga om det var att det var lättfört, om det sved i plånboken vid tankningen á 15.03 kr/liter så kändes det bättre när E-tec-en bara drog 1 liter/mil. Och lagom med snöfläckar var det så det blev aldrig problem med kylningen.

1 kommentar:

  1. Låter ju trevligt de där. Vad tror dårarna om föret till påsk? Tänkte upp och åka lite..
    Stefan
    Bodsjöbyn

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...