lördag 10 mars 2012

...åå igen ...

Vissa händelser kommer man inte undan, skoterträffen i Galåbuan är en sån. Rätan förra helgen och Galåbodarna denna, det är liksom aldrig nån tvekan. Den här gången var det heller ingen tvekan om vägvalet, vi bokade in en andra frukost vid Lättsjön dvs vi tog vägen via Backsjöarna och Svenstavik.
Den pudersnö som man hoppats skulle kyla skotern den var som bortblåst så längs de isiga och trixiga lederna bortom Svenstavik blev det värmevarning ett par gånger men när landskapet öppnade sig hittades kylande snö på sidan av spåret.
Om man inte vore så tjurig skulle man så klart investera i ett par isrivare men 600-1200 kr känns lite väl dyrt för ett par vajerbitar. Problemet är väl närmast att man aldrig kommer sig för att tillverka dem själv.

En nyhet för dagen var att jag frilansade som geocachingburkutläggare, således blev det en gömma vid Lättsjöns vindskydd och en vid Galåbodarna. Den vid Galåbodarna sattes ut under artistuppträdandet så det blev till att ändra lite i planeringen pga mugglartrycket.

/ Medan jag skrev raderna här så fick jag klagomål från cachegodkännaren att jag nämnde dem som byggt vindskydden (Bergs motorklubb och Högåns ssk), väldigt oskyldig reklam kan jag tycka som tänker på Delsbo city som handlade om Delsbo vapen. Detta som ett riktigt sidspår. /

Det var väldans tomt efter vägen upp till festplatsen, alltid brukar man se nån skoter men inte idag. Saknade den gamle skoterleds-trotjänaren Bror som tidigare år brukat finnas nånstans efter vägen, redo för en pratstund.
Nåväl, väl framkomna kunde vi notera att allt folket redan var framme, möjligen fler än förra året men där kan jag ha fel.
Eftersom kön vid kolbulleförsäljningen alltid är lång fick det även denna gång bli en burgare som hindrade svältdöden att slå till.
Efter diverse surr med bekanta drog vi iväg hemåt via Börtnan. En riktig blöt snöskur drog ner farten en stund men snart var vi nere vid Fotingens strand. Där blev det en rejält strandnära körning eftersom det var öppet vatten alldeles intill leden, dock inga problem om man tog det lugnt.
Eftersom det är dumt att frakta hem de omsorgsfullt iordningställda mackorna stannade vi vid den tjusiga valvbron vid Åsanforsen för att fika.
För att variera hemresan ytterligare så drog vi på en liten upptäcktsfärd längs östra sidan av Hålen (som sjön vid Åsarna heter). Redan förra våren var jag i området för att hitta den genväg som finns mellan Hålen och Stor-Backsjön. Då hittade jag inte rätt hela vägen (från Lillsjön) men kanske det var lättare från andra hållet, tänkte vi. Och det var det, när vi väl hittade uppfarten i norra delen av Hålen. Ganska så snabbt var vi uppe på myrarna mellan Backsjön och Lillsjön och sen var cirkeln sluten i och med att vi kom ut på Lillsjön.
Nu har vi en alternativ väg när det gäller utflykter mot södra distriktet.

Noteringar: Hemifrån till Lättsjön ca 4 mil, till Galåbodarna ca 7,6 mil. Galåbodarna till hemmet via Fotingen/Åsarna/Östansjö/Lillsjön ca 8,3 mil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...