fredag 30 mars 2012

Förtvivlat

Nu har vi hamnat i samma läge som inför förra påsken. Så här efteråt kan man ha en viss förståelse för att snön kan försvinna i andra halvan av april men jag kan inte hitta nån ursäkt för snön att dra iväg redan i mars. Vintern, som dessutom hade väldigt svårt att komma igång, blev snopet kort med ett fåtal fina helger lämpade för utflykt. Men man får väl vara glad över det lilla - och det är jag.
Inställda pimpeltävlingar har stått som spön i backen senaste tiden och här i byn blir det till att plocka fram "inställt"-skylten igen, tråkigt. Att bara antyda att påsken är tidigare nästa år är väl lite att svära i kyrkan, för det skrockfulle.
För två veckor sedan avgjordes Stor-Åksjöpimpeln och framtiden såg relativt bra ut men många plusgrader tillsammans med kraftig blåsvind det är ingen bra kombination. Det har fått som följd att det bitvis är långt mellan snöfläckarna, i alla fall på öppna ytor.
Vid senaste skoterturen, i går kväll, noterades att skoterlederna håller förhållandevis bra standard men som vanligt är plogade skogsvägar problemet. Chanserna till långväga genomfartstrafik torde vara ganska nära noll hädanefter så ledmarkeringarna (käpparna) över sjöarna i närområdet har plockats in.
Skulle det vara någon som vill köra över en sjö så rekommenderas de vita streck som visar var skoterleden gått. Men nu mer än nånsin körs på egen risk!
Det har inte skett nån slutavläsning av skotrarnas kilometermätare så det är svårt att säga nåt om budgetmålen är uppnådda men det känns som att man skulle behövt några rejäla mil till för att överleva den årstid som somliga kallar sommar.


På tal om budget så bunkrade jag i höstas upp med bensin som nu ser ut att bli över, i alla fall 30-40 liter. Undrar vad jag ska ha den till, gräsklipparen drar så lite, enda trösten är väl att den bara kostade några ören över 14 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...