lördag 31 december 2011

Afton hela dan

Helgen efter Dagmar.
Resan till julfirande i Umeåtrakten blev en halkig historia med blixthalka och allmänt otrevligt väder. På plats i Obbola kunde man konstatera att de hade ett miserabelt skoterföre, endast isiga plogkanter återstod av den snö de haft.
Försökte mej faktiskt på en geocache-utsättning men det gick ont, platsen var upptagen av en mystery. Otur för skattjägarna där att dom inte fick nåt nytt att leta.
Under hemresan mötte vi Dagmar som försökte blåsa oss av vägen, när inte det lyckades provades träd-över-vägen-tricket men vi hade turen att komma någon timme efter att det mesta var bortrensat.

Lördagen, som dessutom dubblerade som nyårsafton, var första dagen man kunde kolla efter eventuella spår efter Dagmar i den egna skogen. Förmiddagen ägnades åt lite nytta med nöje som skogvaktare.
Den sysslan fortsatte vi Skoterdårar med när vi drog mot Sandnässkogen. Summa summarum så hade vi klarat oss riktigt bra med bara ett fåtal kullblåsta träd.
Dags alltså för väsentligheter, skoteråkning. Medhavd fika skulle fikas så det gällde att hitta ett lämpligt ställe för detta. Vid Stor-Åksjön var det i det närmaste knökfullt så det blev bara en inspektion av ett fräckt hembygge innan vi drog vidare mot Stor-Noren och hittade ett älgpass som fick vicka som fikaplats.

Nu kan vi anse att norra slingan är invigd i sin helhet men det behövs ett par omgångar med snö för att det ska bli njutbart.
Och tanken på en slyröjare i fronten på skotern den lever, för attans va sly det växer upp på en sommar.
På tal om snö så höll jag på glömma att redovisa snöläget.
Snön sjönk ihop en aning av varmgraderna och sedan kom det några millimeter nysnö på det så nu sticker det upp ungefär 467 centimeter av mitt femmetersmåttband. Det känns som det är riktigt bra drag i den snö som ligger orörd, i spåren är det lite väl hårt men det ska väl morgondagens snöfall fixa till?


Gott nytt skoterår tillönskas från oss alla till er alla!

2 kommentarer:

  1. Godt Nytt År ønskes Skoterdårarna fra oss i Selbu.

    SvaraRadera
  2. Länge sedan det blev någon uppdatering nu. Snödjupet är i midjehöjd och solen har titta fram i helgen :)

    SvaraRadera

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...