söndag 8 januari 2012

Liten solskenstur

Teoretiskt skulle trettonhelgen bli den bästa skoterhelgen på länge. Nu blev det inte riktigt så eftersom en sedan länge planerad resa till kusten skulle verkställas då diverse omständigheter passade så bra denna helg.
Den värsta abstinensen botades i torsdags då det blev en sväng mot Svenstavik. Förra säsongen hade vi bekymmer med snötyngda lövträd över leder o spår, i år är det lämningar efter Dagmar som ligger i vägen. Så klart hamnade jag vid ett stormfällt träd med alldeles för dålig såg så den lilla trippen blev onödigt lång - i tid alltså.

Under tiden jag var i Sundsvall (och bl.a. geocachade!!!) höll ungdomssektionen ställningarna när det gällde skoterdårarna, de besökte visst Örasjön så södra slingan lär vara invigd för trafik.

Lillsjön 8 januari 2012
Sedan besöket i Drakstan var avklarat blev det äntligen dags för en liten sväng. Jag hade egentligen tänkt kolla isläget på Råssjön, det lär vara så osäkert att ingen har provat dra upp leden där, varken mot Finnsved eller Tången.
Man vill ju inte vara svårövertalad så när det blev prat om en nöjestripp bara för att så var man snabb att ställa om. Ungdomarna var med och yttrade sig om tidtabellen, det skulle visst vara nåt bollspel på TV en viss tid.

Nåväl, brodern bestämde väderstreck och det slumpade sig så att vi åkte samma spår som jag gjorde i torsdags.
Soligt och fint var det, och kallt, på myrarna nedanför Östbergsbodarna var det närmare 22 kalla.
Det borde finnas ett vindskydd där i solen vid Lillsjön, det är åtskilliga gånger som fikasuget infunnit sig just där. Det gick visserligen bra att ta en ståfika i solskenet också men, som sagt, en sittplats är aldrig fel.

Nu är även västra slingan uppkörd och invigd, i alla fall till Lillsjön. Vill man åka upp mot Svenstaleden i norra änden av Stor-Backsjön rekommenderas att följa stranden eftersom det även där torde vara osäkert hur isarna frös innan snön kom.

Innan jag drog till kusten kollade jag snödjupet härute och det börjar bli riktigt bra, 58 centimeter hade jag på måttbandet. Nu är det bara att hoppas att sladdningsverksamheten kommer igång så blir det nog ordning på den här skotersäsongen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...