torsdag 22 december 2011

Strax jul

Förejulsvintern är nästan som en egen årstid då vissa saker ska uträttas om det ska bli så bra som möjligt. Före jul i år har varit en lång osäker väntan på bra skoterunderlag och när det väl infann sig så var det en massa "måsten" som skulle uträttas och nu står julen för dörren så det är omöjligt att komma ut på en skotertur. Senaste svängen var i lördags då vi drog en tur upp till Finnsved med omnejd och även vägen över Sjöändviken är invigd.
Därmed kan man också förklara samtliga fyra nya broarna för invigda. Däremot upptäcktes ytterligare en bro som tjänat ut och som måste ersättas snarast.
Söndagen blev lite av kojdag då det toksnöade och det fanns inomhussysslor att göra. Sen är ju jobbet ett hinder för alla nöjen så nu är det bara att invänta jultomten och liksom förra julen så blir det en tripp norrut för att tomten inte ska ha så lång framkörning.

Jag känner ett visst ansvar för snödjupsrapporteringen och har därför investerat i ny mätutrustning. Största nyheten är att det finns tumskala på det numera fem meter långa måttbandet. Det finns konstigt nog läsare i amerika och england så jag tycker det är på sin plats med denna nymodighet.
Det kan vara lite vanskligt att hitta en rättvisande plats att mäta snödjupet på eftersom det blåste friskt när det snöade senast men jag har valt den gamla vanliga platsen, rätt eller fel.
Av det fem meter långa måttbandet syntes allt utom de första trettiosju centimetrarna, riktigt bra kan jag tycka. Förhoppningsvis kommer det inte alltför många varmgrader och stökar till det i helgen. Sen kan man hoppas att någon ger sig ut och luftar skotern så att det blir lite grundpreparering utförd men se upp med sjöisarna, kan vara lurt när det kom så mycket snö på relativt tunn is.

Som sagt, nu packar jag ihop här och tar julledigt hos släkt å vänner i Obbola så syns vi här i mellandagarna.


Ha det så bra ni bara kan å skotra lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...