lördag 1 januari 2011

Nyårslöftet

Gårdagens utflykt visar på en felfunktion som finns hos flera skotrar, stänklappen lägger sig i vägen då man ska backa. På den andra skotern gick det att vika upp och fästa i dragkroken när man var ute på lössnöåkning, men på den nya är det dels ingen vettig dragkrok, dels är lappen inte utformad för att vika/rulla uppåt.
Jag uttalade en ed som även gick att uppfatta som ett löfte:
 -"stänklappen ska bort i morron dag"
Det löftet var enkelt att hålla, fyra popnitar att borra bort så var det infriat.
Det blev såklart läge att prova förändringen under dagens utflykt som blev en sjörunda. Näkten-Sjöändtjärn-Namnlöstjärn-Långtjärn-Långvattnet-Örasjön-Gärdsjön-Stugusjön-Ocksjön-Örnbergssjön-Råssjön. 11 st sjöar passerades och det kan meddelas att vattenläget på isarna inte är  av värsta sorten, det varierar mellan snötäckt blankis till bara måttligt med vattendränkt snö, i princip alltså, gick säkert hitta riktigt dyngsura ställen också.
Vi passerade även en kraftledningsgata som måste provas, nu var det inte värsta stället men ändå imponerande vad kamhöjd och hästkrafter kan göra för framkomligheten. Summiten drog iväg och var uppe på högsta höjden så snabbt att jag inte hann få igång kameran.
Nu återstår väl bara Knippen från Struldalen av de gamla klassikerna som förr alltid skulle besegras.Vid friskvårdsanläggningen var det samling runt spisen, verkade vara kolbulle som var Dagens. Skoterdårarna har ju smörgåsar som huvudsaklig föda och det passade bra att äta och surra en stund. Vi hade även fått ett förtroendeuppdrag som vi gärna utförde, vi skulle kolla att en skoteramatör kom fram lyckligt till oss andra. Och visst gjorde han det, han åkte ju Lynx 535, alla Lynxars urmoder.

Nu när stänklappen är borta saknar jag flipp-uppen från Rangern och som började utvecklas på ovan nämda 535. Det behövs ett litet "brätte" för att mattan ska kliva upp på snön på ett optimalt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...