söndag 2 januari 2011

Annandag nyår

Ganska lagom att ha en extra dag att vila efter nyårsfirandet, för den som behöver det. Skoterdårarna använde dagen till att åka och tanka. Det var liksom inget snack, i dag fanns det bara en resa att göra nämligen ditåt där bränslet finns.
Den fjärde advent gjorde vi delar av denna resa (till Lillsjön) men därav syntes knappt ett spår, på myrarna var det även i dag ett lättare snödrev så våra spår kanske är borta snart.
Det är ganska tungfört på Lillsjön/StorBacksjön men det beror mest på den djupa snön, vi såg inte så mycket vatten på isen.
För tidigt att fika vid Attles stuga så vi drog vidare mot Svensta. De gröna plstbanden funkar skapligt men vi tappade bort dem en stund så det blev lite friåkning, alltid retar det någon som tror att det är rätt spår.
Sen tuffade det på rätt bra men även här fanns det hängbjörkar i vägen.
Närmare Rörösjön lyckades vi villa bort oss då skoterspåret blev till ett skidspår. Vid korsningen där det brukar sitta vägvisare såg jag bara skruvhålen efter dessa, kan sådana skyltar verkligen vara stöldbegärliga?
Trodde jag kunde den här rutten men blev osäker då Skoterledskartan sa att vi var fel. Vi provade oss fram lite hit å dit och till slut tordes vi köra i skidspåret och det blev plötsligt helt rätt. Det måste vara en gammal spårfil i Skoterledskartan, ska kollas.
Vid Ok i Svenstavik kom vi i värsta hemvändarruschen. Efter att ha utfodrat maskinerna skulle även vi fylla förråden. Varför krångla till det och leta ett lämpligt vindskydd när det funkar med en släpvagn på en parkering. Jaa, det ska inte bli nån vana men vi var faktiskt ganska sugen vid det här laget.

Sen beslutade vi ta Storsjön förbi Skanderåsen och runt upp mot Skuckuviken och sedan Näkten hem. Tungfört i djupsnö och lite vatten men även fläckar med tunt snötäcke på slät is.
Detta gällde även på Näkten där vi följde västra stranden ner till Brynjeholmen, därifrån sneddade vi över till Sandnässidan.
Solen dalade och det blev snabbt kallare men det var en behaglig tankningsresa som slutade efter ca 7 mil med omväxlande före då man fått se och känna på skoterns förmåga.

Det blev t.o.m. några nerläggningar/boondocking i pudersnön på en gammal lägda ..... tänka sig .... gamla karn ....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...