söndag 16 januari 2011

Ledbruten

I dag hade vi förhoppningen att få sällskap av en skoteramatör ut på en liten nöjestur, tyvärr valde han att stå över till en annan gång.
Vi blev alltså det vanliga föreningsmedlemmarna och då ställde vi om lite i programmet så att det blev mer åt det jobbiga hållet. Jag hängde helt enkelt på en sladd och det fanns även en del handredskap i vårt bagage.
Knappt hunnen utanför tomten så spöregnade det, artade sig inte till nån trevlig tur alltså. Som jag har antytt tidigare så är det ovanligt gott om hängbjörk i år och eftersom det var länge sen det blev kört mot Svenstavik så fick det bli det hållet, det finns en del kända björkslypassager där bortöver.
Vi jobbade på rätt bra men det var ganska igendrivet så tidvis var det svårt att hålla sig på leden men jag tror att den i huvudsak är där den brukar vara.
Hade väl tänkt vända vid Losjövägen men av bara farten så körde vi fram till Lillsjön och det var tur förståss för det hade hamnat flera snöbrutna träd över leden och eftersom vi inte hade nåt bättre för oss så tog vi bort dem.
Väl hemkommen kände jag att jag hade ett tak att skotta så det fick bli en motionsrunda med spaden innan dagen var slut.
Så nu är man så där härligt le´bröten som man kan bli, ska bli skönt att åka på jobbet i morron.

Naturligtvis blev det en sväng även under gårdagen, det blev en superkort resa men ganska trivsam ändå. Vi tog kraftledningen från Struldalen över mot Finnsved. Det är gjort på ett ögonblick att besegra de häftiga backarna, om man åker Summit alltså. Det märks väl att det är en bergsklättrarmaskin, Xtrimen har det inte lika lätt med sin lägre kamhöjd.
Vi tog oss till Abborrnäset för att fika och där var det varmt och behagligt eftersom en skidande fågeljägare från Baksjöbodarna varit där en stund.
Senare dök även skoteramatörerna från Finnsved upp och efter Bullens och pilsner så gjorde vi sällskap på mer kraftledningsåkande.
Eftersom det blåste småspik blev det inte så mycket av att stå och beundra utsikten utan vi letade oss hemöver, ca 3,5 mil kort blev resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...