söndag 9 januari 2011

Svängar

Slut på helger och mellandagar för denna gång, nu är det bara att bita ihop fem dagar innan det blir några nya svängar i omgivningen.
Gårdagens sväng blev ganska traditionell blandning av ledåkning och friåkning för att kolla om saker och ting var sig likt sen sist.
Det myckna snöandet har pressat ner sjöisarna ordentligt nu så områdena med bra före har minskat betydligt, det går tungt helt enkelt.
Vi valde att göra en sväng upp till Älgsjön, där var bygget som pågick förra året klart nu. Lär visst vara en fiskecamp och det syntes väl för älgarna tycks leva i lugn och ro längs vägen där vi körde. Kanske läge att satsa på en älgjakt-camp också.

Sedan letade vi oss ner till Näkten men det kändes lite jobbigt att åka över sjön för att hitta ett vindskydd att äta vårt dagliga bröd i så vi letade reda på ett alldeles perfekt ställe på östra sidan. Så vi slapp komma hem hungriga också denna dag.

I dag firade vi att det äntligen är dags att jobba genom att äta en lättare lunch vid Sjöändtjärnen. Förmiddagen ägnades åt lite husnära snöskottningstjänster men sen tittade solen fram och det artade sig till en fin dag.
Alltså läge för utflykt. Vi hann mest bara få till en grilleld så började det blåsa och solen gick i moln. Blåsten rev ner snö från träden och i stort sett all snö skulle samlas på det dukade lunchbordet.


Så både eld och påtår flyttades inomhus. Varför sitta ute när man kan sitta inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...