fredag 17 december 2010

Härligt busväder

Äntligen har vi fått lite busväder med en snökvalite som bär, inte den dammiga sorten som tidigare i vinter. Om det var lite av smygstart förra helgen så blev en rivstart idag så fort man kommit hem från jobbet.
Det har faktiskt kommit en rejäl dos med snö under torsdag och fredag och nu skulle Xtrimmen få känna på nysnön. Även modular-hjälmen åkte på, ska det testas så ska det.
Drog upp mot Sjöändtjärn och Svenstavik, ett vädersträck som inte varit möjligt att testa tidigare, men nu var det tillräckligt med snö för att slippa markkontakt.
Fartstäckan längs Gråbergsvägen avslöjade att Xtrimmen drar på sig snö högt upp på strålkastarna, fick faktiskt stanna flera gånger för att sopa rent. Så nu blir det att sätta upp hjälmlampa på önskelistan.
Sen när det blev lite lugnare fart i snårskogen var snön inte lika besvärlig för lyset, det är alltså precis tvärt om jämfört med andra skotern som plogar upp snö på huven i lågfart men mindre när man kör fort. Däremot ryker det in nåt fruktansvärt bakom rutan på gamla Bettan.
Det var som vanligt en massa sly som skulle röjas och den tidigare så bekymmersfria hjälmen började nu visa tendens till igen-immnings-problem, andningsmasken håller inte helt tätt när man jobbar och andas hårdare. Ingen huggarhjälm alltså.
När ledkryssen och reflexerna snöat igen då blir det problem med navigeringen över myrarna. Såg även kryss där reflexen lossnat, det var säkert nåt sånt som hänt för i kombination med snödrevet så tappade jag bort leden och fick vända hemåt igen.
Men det var en rolig tur med ett riktigt busväder som äntligen grundar för riktig skoteråkning.

Väl hemkommen passade jag på att bygga en snöramp över det skitiga diket inne i byn, det är svårt att få till nåt bra där för en bro fixar bara diket, lutningen upp till vägen finns ändå kvar. Så det får bli en lösning av snö.För övrigt noteras att den andra skoterklubben man är aktiv inom (alltså inte Skoterdårarnas) nu har fått ledbevisen för nästa år, så nu är det bara att söka reda på en medlemskortförsäljare och vara med i klubben ännu ett år.

2 kommentarer:

  1. Vad ligger snödjupet på nu?

    SvaraRadera
  2. Inte kontrollmätt men gissningsvis 50-60 cm, sen blåser det såklart till drivor här o där.

    SvaraRadera

Vänder snart

Nu har man gått på tomgång i flera veckor, känns det som, i själva verket är det bara två veckor sedan det var påsk. Men nu när alla är ute ...